Μεγάλα τα οικονομικά προβλήματα της Sauber αποκαλύπτει ο Hülkenberg

Μεγάλα τα οικονομικά προβλήματα της Sauber αποκαλύπτει ο Hülkenberg

Η διευθύντρια της ομάδας Μονίσα Κάλτενμπορν, δίνει δύσκολο αγώνα για να μπορέσει να εξασφαλίσει χορηγούς και ρευστό.

Η Sauber είναι μία από τις μικρότερες ομάδες της F1, η οποία δεν έχει βασικό χορηγό και προσπαθεί για να βρει μια λύση στα οικονομικά προβλήματά της, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός οδηγός της, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ενδεικτικό των προβλημάτων της Sauber είναι αυτό της προηγούμενης εβδομάδας, όταν η McLaren ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής σχεδιαστής της ελβετικής ομάδας, Ματ Μόρις, αποχωρεί για να αναλάβει διευθυντής μηχανικής στη βρετανική ομάδα. «Νομίζω ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο Χούλκενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του γερμανικού γκραν πρι,  στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. 

«H γενική διευθύντρια της ομάδας, Μονίσα Κάλτενμπορν και η διοικητική ομάδα προσπαθούν να βρουν μια λύση. Εκείνη με διαβεβαίωσε ότι εργάζεται γι' αυτό το σκοπό και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορώ να πω», συμπλήρωσε ο Γερμανός οδηγός, ο οποίος αρνήθηκε να διαψεύσει τις φήμες ότι η ομάδα δεν έχει ικανοποιήσει πλήρως τις οικονομικές υποχρεώσεις προς το πρόσωπό του. Η Sauber πορεύεται ως ανεξάρτητη ομάδα στην F1, ύστερα από την αποχώρηση της BMW, στο τέλος του 2009.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Πέτερ Ζάουμπερ, έχει αποχωρήσει σταδιακά από την καθημερινή διοίκηση, αφήνοντας επικεφαλής την Κάλτενμπορν, που είναι η μοναδική γυναίκα γενική διευθύντρια στο πρωτάθλημα F1. 
Η Sauber δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ νίκη ως ανεξάρτητη ομάδα στηn F1 στην οποία πρωτοεμφανίστηκε το 1993, με την BMW Sauber να βλέπει την καρό σημαία μία φορά, στο γκραν πρι του Καναδά του 2008 με τον Ρόμπερτ Κουμπίτσα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube