H Honda πιστεύει ότι έχει 25 ίππους παραπάνω από τη Renault

H Honda πιστεύει ότι έχει 25 ίππους παραπάνω από τη Renault

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Yasuhisa Arai, πιστεύει ότι έχουν 25 PS παραπάνω από τη Renault, αλλά είναι ακόμα 40-50 PS πίσω από τη Mercedes.

Είναι μια δύσκολη επιστροφή στην F1 για τη Honda, που συνεχίστηκε στο Βελγικό GP όπου ο βελτιωμένος κινητήρας δεν πέτυχε τον ψηλό στόχο που είχε θέσει ο Arai.

«Δεν έχουμε ακόμα φτάσει τη Ferrari σε ό,τι αφορά τον ICE (κινητήρα εσωτερικής καύσης)», δήλωσε ο Arai στο «αδελφό» μας AUTOSPORT, σημειώνοντας όμως ότι νιώθει πως η διαφορά από τον ιταλικό κινητήρα είναι τώρα μικρότερη από 30 PS.

Όταν ρωτήθηκε πού πιστεύει ότι βρίσκεται η Honda σε σχέση με τους άλλους προμηθευτές κινητήρων, ο Arai είπε: «40-50 [ίππους] πίσω από τη Mercedes, αλλά περίπου 25 μπροστά από τη Renault.

«Ο κινητήρας μας είναι λίγο πίσω από τον Ferrari, αλλά πολύ καλύτερος από τον Renault. Ο Mercedes είναι ακόμα πολύ μακριά. Όμως έχω την πεποίθηση ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν θα προσπαθήσουμε σκληρά να φτάσουμε τις δύο κορυφαίες ομάδες.

«Μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο να τις φτάσουμε, αφού έχουν καλή αξιοπιστία και καλά χαρακτηριστικά καύσης. Όμως θέλω να είμαστε κοντά στις κορυφαίες ομάδες στο τέλος της χρονιάς».

Η McLaren έδειξε επιθετική όσον αφορά στην αεροδυναμική σχεδίαση του φετινού μονοθεσίου, πράγμα που πίεσε τη Honda να ανταποκριθεί στις χωροταξικές προδιαγραφές που έθεσαν οι διαστάσεις «νούμερο μηδέν» της βρετανικής ομάδας.

«Το πακέτο είναι μικροσκοπικό, οπότε βέβαια θα θέλαμε να το κάνουμε μεγαλύτερο, αλλά το μαζεμένο σε διαστάσεις είναι καλύτερο», είπε ο Arai. «Εκεί είναι που δυσκολευόμαστε, λόγω του [μικρού] μεγέθους».

Όταν ρωτήθηκε αν η Honda θα επιμείνει να μεγαλώσουν οι διαστάσεις του χρόνου, ο Arai απάντησε: «Όχι. Θα είναι το ίδιο πακέτο και θα δουλέψουμε σκληρά για να το βελτιώσουμε».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube