GP Κίνας: Ο Vettel στην pole position με νέο ρεκόρ πίστας

GP Κίνας: Ο Vettel στην pole position με νέο ρεκόρ πίστας

Η Ferrari έκανε το "1-2" με Bottas και Hamilton να ακολουθούν

H Ferrari έκανε το "1-2" στις κατατακτηριες δοκιμές στη Σαγκάη με τον Vettel να παίρνει τη μπουκιά από το στόμα του Kimi την τελευταία στιγμή.
Μάλιστα ο χρόνος του Γερμανού (1:31.095) αποτελεί και νέο ρεκόρ πίστας.
Οι Mercedes παρά το γεγονός οτι την Παρασκευή εμφανίζονταν δυνατές δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο από την 3η και 4η θέση που πήρα αντίστοιχα οι Bottas και Hamilton, ακολουθούμενοι από τις δύο Red Bull των Verstappen και Ricciardo. 

Πιο αναλυτικά, ο Raikkonen φαινόταν να έχει αυτός το πάνω χέρι έχοντας σαφές προβάδισμα στους πρώτους γύρους του Q3, ενώ στον τελικό του γύρο ήταν ταχύτερος από τον Vettel  στα πρώτα δύο sectors της πίστας. 

Όμως στο τελευταίο κομμάτι της πίστας δεν τα πήγε και τόσο καλά, δίνοντας την ευκαιρία στον Γερμανό ομόσταυλό του να πάρει την pole position με διαφορά μόλις 0,087”. 

Και οι δύο Ferrari αλλά και οι δύο Mercedes χρησιμοποίησαν στο Q2 την soft γόμα ελαστικών, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι της δεκάδας θα ξεκινήσουν τον αγώνα με την ultrasoft γόμα. 

Στο στρατόπεδο των Mercedes ούτε ο Bottas, ούτε ο Hamilton μπόρεσαν να επιτύχουν χρόνους τέτοιους που να φανεί ότι διεκδικούν την pole position και μάλιστα και οι δύο μετά τους πρώτους γύρους στο Q3 εγκατέλειψαν την τελική τους προσπάθεια αρκούμενοι στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα στη σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα. 

Πίσω τους θα ξεκινήσουν οι δύο Red Bull με Vertappen και Ricciardo. O τελευταίος είχε αντιμετωπίσει μάλιστα και πρόβλημα με το τούρμπο νωρίτερα το πρωί στη διάρκεια του FP3 (φωτο επάνω). 

Tέλος να πούμε ότι μετά το Q1 έμειναν εκτός μάχης οι Sirotkin, Gasly, Stroll, Leclerc, Ericsson, ενώ το Q2 “έδιωξε” τους Magnussen, Ocon, Alonso, Vandoorne και Harley. 

Στις δηλώσεις τους μετά τις κατατακτήριες ο Vettel  είπε ότι το αυτοκίνητο λειτούργησε τέλεια και πέτυχε όχι μόνον την πρώτη θέση αλλά και ρεκόρ πίστας, την ώρα που ο Raikkonen εμφανίστηκε μάλλον απογοητευμένος που έχασε στο νήμα την πρώτη θέση λέγοντας πως “θα δούμε τι θα κάνουμε αύριο”. 



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube