FIA: Περιμένουμε πλέον από τον Verstappen να είναι πιο προσεκτικτός

FIA: Περιμένουμε πλέον από τον Verstappen να είναι πιο προσεκτικτός

Ο οδηγός της Red Bull έχει ήδη μαζέψει πέντε βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA Charlie Whiting, δήλωσε ότι μετά τα όσα συνέβησαν στην Κίνα περιμένει από τον Max Verstappen να είναι πιο προσεκτικός.

Ο Ολλανδός πέρα από την ποινή των 10 δευτερολέπτων που δέχτηκε για τη σύγκρουση με τον Sebastian Vettel στη μάχη για την 3η θέση στη Σαγκάη, πήρε και δύο βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.
Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός έχει συνολικά 5 βαθμούς ποινής στην άδειά του, με τους κανονισμούς να λένε ότι αν ένας οδηγός συγκεντρώσει 12 βαθμούς ποινής μέσα σε 12 μήνες, χάνει έναν αγώνα.
Ελπίζουμε τώρα ο Max να είναι πιο προσεκτικός δήλωσε ο Charlie Whiting.

Οι βαθμοί ποινής του –αν δεν πάρει άλλους στο μεταξύ- θα μειωθούν στο Ουγγρικό Grand Prix.
Kαι αυτό γιατί ο Verstappen πήρε δύο βαθμούς στις 30 Ιουλίου πέρυσι στην Ουγγαρία όταν τράκαρε με τον Ricciardo στη δεύτερη μόλις στροφή του αγώνα.

Άλλον ένα βαθμό ποινής κουβαλάει από τις 22 Οκτωβρίου 2017 και τον αγώνα στις ΗΠΑ, όταν βγήκε εκτός πίστας στον τελευταίο γύρο για να περάσει τον Raikkonen.

Nα σημειώσουμε ότι ο Ολλανδός τη γλύτωσε φθηνά όταν η επαφή με τον Hamilton που είχε στον αγώνα του Μπαχρέιν θεωρήθηκε από τη FIA  ότι είναι μέσα στα όρια του θεμιτού, την ώρα που ο  Whiting δήλωσε ότι μετά την άμεση συγγνώμη που ζήτησε από τον Vettel για όσα έγιναν στην Κίνα και την τιμωρία που του επιβλήθηκε, δεν έκρινε  πως χρειάζεται μια προσωπική συζήτηση μαζί του.

Την ίδια στιγμή ο Christian Horner  και παρά το γεγονός ότι ο Vertappen είπε πως δεν χρειάζεται να αλλάξει το στιλ οδήγησής του, υπογράμμισε ότι ο Max θα μάθει από το λάθος του, είναι έξυπνος και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να ξεχωρίζει σε ποια σημεία ενός αγώνα μπορεί να επιτίθεται και σε ποια όχι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube