Ferrari: Τι έφταιξε για το ατύχημα με τον μηχανικό στο Μπαχρέιν

Ferrari: Τι έφταιξε για το ατύχημα με τον μηχανικό στο Μπαχρέιν

Ο Arrivabene αποκαλύπτει τα αίτια του τραυματισμού του Francesco Cigarini.

Η Ferrari αποκάλυψε ότι ένα πρόβλημα στους αισθητήρες ήταν αυτό που προκάλεσε την ανασφαλή εκκίνηση από το pit-stop του Kimi Raikkonen με αποτέλσμα τον τραυματισμό του μηχανικού Francesco Cigarini.

Ο επικεφαλής της ομάδας Maurizio Arrivabene αποκάλυψε ότι η Ferrari έκανε έρευνα μαζί με τη FIA για να βρει γιατί το σύστημα έδωσε στον Raikkonen το ΟΚ για να ξεκινήσει, παρά το γεγονός ότι ο πίσω τροχός δεν είχε αλλαχθεί. 
Ο Arrivabene είπε πως όταν τραυματίζεται ένα μέλος της ομάδας, τραυματίζεται όλη η ομάδα και είναι προς το συμφέρον όλων μας να βρούμε τα αίτια του ατυχήματος. 
Στην προκειμένη περίπτωση πρόσθεσε έχουμε τρεις παράγοντες να εξετάσουμε: τον ανθρώπινο παράγοντα (τους μηχανικούς), τον μηχανικό (το αερόκλειδο) και μια ηλεκτρονική συσκευή (τον αισθητήρα που προδιορίζει αν ένας τρόχός έχει «κουμπώσει» σωστά). 
 
Αυτό που έγινε είναι ότι καθώς ο προς αντικατάσταση τροχός δεν αφαιρέθηκε, ο μηχανικός αποσύνδεσε και επανενεργοποίησε το αερόκλειδο για να προσπαθήσει ξανά. Το σύστημα όμως κατέγραψε όλο αυτά σαν μια ολοκληρωμένη αλλαγή τροχού και έδωσε στο Raikkonen το πράσινο φως να ξεκινήσει.
 
Η Arrivabene δήλωσε ότι η Ferrari θα εξασφαλίσει ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ξανά. Το πώς ακριβώς δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά πιστεύεται ότι η Ferrari θα τροποποιήσει τον τρόπο λειτουργίας των αισθητήρων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το σύστημα θα μπορεί να αναγνωρίσει αν ο τροχός δεν έχει πράγματι αλλάξει.
 
Ο Arrivabene είπε ότι μίλησε τακτικά με το Cigarini αυτήν την εβδομάδα, με τον άτυχο μηχανικό να αναρρώνει στην Ιταλία μετά την επέμβαση στο Μπαχρέιν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό της ομάδας μας, το ιατρικό προσωπικό της FIA και επίσης τις αρχές του Μπαχρέιν που μας χορήγησαν αμέσως τον καλύτερο γιατρό στο Μπαχρέιν για να κάνει την χειρουργική επέμβαση».
Σταθηκαν δίπλα μας προσφέροντας τη βοήθειά τους επί 24ωρου βάσεως και είμαστε ευγνώμονες γι΄αυτό,κατέληξε ο Arrivabene.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube