F1 Suzuka: Δείτε πώς το 1990 ο Senna πήρε τη ρεβάνς από τον Prost [video]

F1 Suzuka: Δείτε πώς το 1990 ο Senna πήρε τη ρεβάνς από τον Prost [video]

Γιατί ο Βραζιλιάνος είχε πει πριν τον αγώνα πως «θα πέσω πάνω του»

Ένα σχεδόν χρόνο μετά το συμβάν στη Suzuka μεταξύ Prost και Senna, ο Γάλλος έχει μετακομίσει στη Ferrari και ο Βραζιλιάνος εξακολουθεί να οδηγεί McLaren.

Στη
Suzuka ο Senna φτάνει με προβάδισμα 9 βαθμών από τον Prost και σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 1989 για να πάρει το πρωτάθλημα ο Senna έπρεπε να μην κερδίσει ο Prost.

Στις κατατακτήριες δοκιμές o Βραζιλιάνος παίρνει την pole position με τον  Prost και τη Ferrari 641 να είναι στη δεύτερη θέση. Όμως ο Γάλλος θα ξεκινούσε από το καθαρό κομμάτι της πίστας. Η ΜcLaren ζήτησε ο Senna, ως κάτοχος της pole να είναι ατός που θα ξεκινήσει από το καθαρό κομμάτι, όμως το αίτημα απορρίφθηκε.
Ο Senna μίλησε για σκευωρία και δήλωσε απερίφραστα πως αν διαπίστωνε στη διάρκεια του αγώνα πως η επιλογή αυτή των οργανωτών έδωσε προβάδισμα στον «κ. Καθηγητή» δεν θα δίσταζε να πέσει πάνω του.



Στην εκκίνηση του αγώνα (21 Οκτωβρίου), ο Prost φεύγει μπροστά...

Ο Senna δεν ξεχνά τις υποσχέσεις του (ούτε και όσα έγιναν την περασμένη χρονιά) στην πρώτη στροφή όπου ο Prost στρίβει πρώτος, ο Senna απλά είναι αυτός τώρα που δεν σηκώνει το πόδι από το γκάζι και οι δυο βγαίνουν εκτός.
Ο Βραζιλιάνος είχε εξασφαλίσει τον τίτλο!
Ο
Prost απλώς δηλώνει πικρόχολα: «Το χρειαζόταν αυτό το πρωτάθλημα, μια και δεν έχει τίποτα άλλο ενδιαφέρον στη ζωή του...».

Δείτε το βίντεο της σύγκρουσης Prost- Senna

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube