Η Formula1 χάνει έναν από τους σημαντικότερους χορηγούς της

Η Formula1 χάνει έναν από τους σημαντικότερους χορηγούς της

Η Banco Santander ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με την F1 και τη Ferrari.

Ο χρηματοοικονομικός γίγαντας της Ισπανίας, η Banco Santander επιβεβαίωσε ότι αποσύρει τη συμφωνία της με τη Ferrari μετά από οκτώ συνεχή χρόνια.

Η Santander, η οποία ανακοίνωσε τριετή συμφωνία για την υποστήριξη του Champions League, θα τερματίσει επίσης τη συνεργασία της με την F1. Στη συμφωνία περιλαμβάνονταν και η χορηγία συγκεκριμένων αγώνων, όπως του Βρετανικού Grand Prix από το 2007 έως το 2014 και του Ισπανικού GP από το 2011-13.
 
Η σχέση της εταιρείας με τη Ferrari ξεκίνησε το 2010, όταν ο Fernando Alonso πήγε στη Scuderia, ενώ και πάλι λόγω Alonsο, είχε από το 2007 και μια συνεργασία με τη McLaren.
Τα τελευταία χρόνια, η συνεργασία με τη McLaren είχε περιοριστεί στο επίπεδο της Santander UK plc και ήταν σχετικά μικρή, συνδεδεμένη με τη συμμετοχή του Jenson Button, χωρίς να υπάρχει το λογότυπο της πάνω στο αυτοκίνητο.
 
Η επιβεβαίωση ότι ένα τόσο μεγάλο όνομα αποχωρεί από το πρωτάθλημα θα αποτελέσει σίγουρα πλήγμα για τη F1 Liberty Media. Η αποχώρηση ανακοινώθηκε την ίδια μέρα που η Alfa Romeo έκανε γνωστό ότι θα μπει στην F1 μέσω της Sauber
 
Στη σύντομη ανακοίνωσή της η Santander τόνισε ότι τα χρόνια της συνεργασίας της με την F1 βοήθησαν την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του brand σε όλο τον κόσμο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube