Alonso: Ήμουν έτοιμος να «τα βροντήξω» από την F1

Alonso: Ήμουν έτοιμος να «τα βροντήξω» από την F1

To 2017 ήταν η χειρότερη χρονιά για τον Ισπανό που σκέφτηκε πολλές φορές να αποχωρήσει από την F1.

Η σεζόν που πέρασε ήταν ίσως η πιο δύσκολη για τον Alonso που έβλεπε τη McLaren να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του. Σίγουρα δεν περίμενε να έχει ένα μονοθέσιο που να «χτυπά» πρώτες θέσεις, αλλά ήθελε τουλάχιστον να είναι ανταγωνιστικός.

Αντί αυτού είχε να αντιμετωπίσει συνεχείς αστοχίες, ισχνή απόδοση, την ώρα που έβλεπε την μια ποινή να διαδέχεται την άλλη αφού οι μηχανικοί του ήταν υποχρεωμένοι να αλλάζουν συχνά πυκνά κινητήρα στο μονοθέσιό του.

Όλα αυτά – όπως αποκαλύπτει τώρα – τον οδήγησαν πολλές φορές να σκεφτεί σοβαρά να αποχωρήσει από τις πίστες της F1. Με δεδομένο μάλιστα ότι δεν θα έμενε εκτός δράσης, αφού είχε την εναλλακτική να μεταπηδήσει σε αγώνες άλλης μορφής, η σκέψη αυτή γινόταν όλο και πιο βασανιστική.
Ο ίδιος τόνισε πως μετά τη συμμετοχή του στο Indy 500 υπήρξαν δύο αγώνες στο Silverstone και στην Αυστρία που επέτειναν αυτή του τη σκέψη.
Σκέφτηκα πως θα μπορούσε να αφιερωθώ στο στόχο του «triple crown», είπε, δηλαδή να αγωνιστώ στο Indy και το Le Mans. Ωστόσο κάτι μου έλεγε πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και ίσως στην πορεία του χρόνου να το μετάνιωνα.

Σε κάθε περίπτωση  - κατέληξε – θεωρώ ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη. Νιώθω πως έχω αφήσει πράγματα στη μέση με τη McLaren που θέλω να ολοκληρώσω και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube