Toyota, η πιο πράσινη εταιρεία στον κόσμο

Toyota, η πιο πράσινη εταιρεία στον κόσμο

Ο πιο υπεύθυνος κατασκευαστής αυτοκινήτου έναντι του περιβάλλοντος σύμφωνα με τους Αμερικανούς του Newsweek δεν είναι αυτός που θα φανταζόσασταν.

Και το εννοούμε. Η Tesla δεν βρίσκεται επικεφαλής της οικολογικής κατάταξης των κατασκευαστών αυτοκινήτου ούτε στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα μάλιστα βρίσκεται πολύ κάτω για τα ηλεκτρικά δεδομένα της.

Η κορυφαία εταιρεία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι άλλη από την Toyota. Ενώ η Daimler έρχεται ασθμαίνουσα μακριά πίσω της.

Κάθε χρόνο λοιπόν, οι συνάδελφοί μας στο αμερικανικό Newsweek δημοσιεύουν την αμερικανική και την παγκόσμια κατάταξη των βιομηχανιών ανάλογα με την ευαισθησία τους έναντι του περιβάλλοντος. Η κατάταξη σχηματίζεται λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικά κριτήρια, όπως το πώς παράγεται η ενέργεια που χρησιμοποιεί μια βιομηχανία, η διαχείριση των αποβλήτων και του νερού ή ακόμη και οι οικολογικές επιδόσεις αυτών των ίδιων των προϊόντων της.

Σε αυτή την κατάταξη με τις 500 πιο οικολογικές βιομηχανίες στον κόσμο, φυσικά να σας πούμε ότι δεν υπάρχει καμία ελληνική –αντίθετα υπάρχει μια τουρκική. Και να λοιπόν σκρολάρετε στο λινκ θα βρείτε την Toyota στη 16η θέση με σκορ 72%. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της κατάταξης, αρκετά εμπρός από την Daimler (Mercedes-Benz) που έρχεται 45η με σκορ 61,9%. Στη συνέχεια θα βρούμε με τη σειρά Hyundai 68η, Audi 74η, Ford 79η και Nissan 81η να συμπληρώνει την πρώτη 100άδα. Στη χειρότερη βαθμολογημένη θέση βρίσκεται η Fiat Chrysler Automobiles στην 366η θέση με σκορ 14,2%.

Να σημειώσουμε ότι η Toyota στοχεύει να λανσάρει πάνω από δέκα εξηλεκτρισμένα μοντέλα στα προσεχή χρόνια, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα λανσάρει κανένα μοντέλο αποκλειστικά με θερμικό κινητήρα έως το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube