Ο Elon Musk παραιτήθηκε από σύμβουλος του Trump

Ο Elon Musk παραιτήθηκε από σύμβουλος του Trump

O ιδιοκτήτης της Tesla πραγματοποίησε την απειλή του αφού οι ΗΠΑ υπαναχώρησαν στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

O Musk δήλωσε στο Twitter: «Φεύγω από σύμβουλος του Προέδρου. Η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή. Η υπαναχώρηση από το Παρίσι δεν είναι κάτι καλό για την Αμερική και τον κόσμο».

O Musk ήταν μέλος του συμβουλίου υποδομών του Trump, του συμβουλίου απασχόλησης στη βιομηχανία, καθώς και του στρατηγικού και πολιτικού φόρουμ του Προέδρου.

Στη Συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2015, 195 χώρες δεσμεύτηκαν να πολεμήσουν την κλιματική αλλαγή. Με την υπαναχώρησή τους, οι ΗΠΑ γίνονται η τρίτη μόλις χώρα στον κόσμο που δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη, μαζί με τη Συρία και τη Νικαράγουα, η οποία όμως δεν υπέγραψε επειδή έκρινε πως η συνθήκη δεν ήταν αρκετά αυστηρή!

Μετά την απόφαση του Trump, οι κυβερνήτες της California, της Washington και της Νέας Υόρκης συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επίτευξη κλιματικών στόχων.

Σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνήτης της California, Jerry Brown, δήλωσε: «Αν ο Πρόεδρος είναι αδικαιολογήτως απών από αυτή την εξαιρετικά σημαντική ανθρώπινη προσπάθεια, τότε η California και άλλες Πολιτείες θα βγουν μπροστά».

Ο Donald Trump υποστηρίζει ότι η Συμφωνία του Παρισιού θα έβλαπτε τις ΗΠΑ, εμποδίζοντας την οικονομική ανάπτυξη και πλήττοντας την απασχόληση στη χώρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube