Ηλεκτρική σανίδα με έναν τροχό για κίνηση στην πόλη

Ηλεκτρική σανίδα με έναν τροχό για κίνηση στην πόλη

Στο δίλημμα «τετράτροχο ή δίτροχο για αστική χρήση» έρχεται να προστεθεί και η λύση του μονότροχου skateboard OneWheel.

Με φιλοσοφία λειτουργίας που θυμίζει το γνωστό Segway αλλά μικρότερο μέγεθος και ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το OneWheel είναι μια νέα λύση για μικρές μετακινήσεις εντός πόλης.

Το OneWheel έχει ένα μικρό ηλεκτρικό μοτεράκι που κινεί ένα φαρδύ λάστιχο από go-kart και ακολουθεί την πορεία που ορίζει ο χειριστής με το σώμα του. Μέσω του αντίστοιχου app για Android και iPhone ο χρήστης μπορεί να καθορίσει τη συμπεριφορά της σανίδας του θέτοντας προτιμήσεις για τον ρυθμό επιτάχυνσης, τη μέγιστη ταχύτητα και την επιθυμητή αυτονομία.

Η φόρτιση του OneWheel διαρκεί περίπου δύο ώρες και χαρίζει αυτονομία 7-10 km, με ταχύτητα έως 20 km/h. Σε κάθε πλευρά του έχει φώτα LED τα οποία ανάβουν άσπρα ή κόκκινα αναλόγως της κατεύθυνσης που κινείται. Έχει μήκος 76 cm και ζυγίζει 11,3 kg. Έτσι είναι απολύτως κατάλληλο για μεταφορά στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου, ώστε να χρησιμοποιείται μόνο όποτε χρειάζεται πραγματικά.

Η χρηματοδότηση του OneWheel προήλθε από το Kickstarter και ήδη οι πρώτοι επενδυτές απολαμβάνουν τη χρήση του. Η εταιρία δέχεται παραγγελίες για την επόμενη φουρνιά OneWheel που θα παραχθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το κόστος φτάνει τα $1.499, συν ό,τι μεταφορικά προκύψουν για τη μεταφορά του από τις ΗΠΑ στη χώρα του αγοραστή.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube