Εξετάζεται η παραγωγή του Audi R8 e-tron

Εξετάζεται η παραγωγή του Audi R8 e-tron

Θα το βγάλει, δε θα το βγάλει, θα το βγάλει... Η κάπως αναποφάσιστη Audi ανακοίνωσε ότι τελικά το R8 e-tron μπορεί να βγει στην παραγωγή.

Παρότι η Audi είχε αποκλείσει προ εξαμήνου το ενδεχόμενο λανσαρίσματος του R8 e-tron σε κανονική παραγωγή στην πορεία φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της εταιρίας Ulrich Hackenberg γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί η αυτονομία και να μειωθεί το κόστος αγοράς του ώστε να έχει εμπορικό ενδιαφέρον.

«Μελέτησα προσεκτικά το αυτοκίνητο και ανακάλυψα ότι τα προβλήματά του ήταν η μικρή αυτονομία και το υψηλό κόστος, οπότε αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω σε αυτά», δήλωσε ο  Ulrich Hackenberg. «Για να πετύχουμε τους στόχους μας χρησιμοποιούμε πλέον έναν διαφορετικό τύπο μπαταρίας».

Βέβαια πριν βγει στην παραγωγή η έκδοση e-tron θα έχει ήδη κυκλοφορήσει η επόμενη γενιά του Audi R8, που αναμένεται το 2015. Όμως αυτό δεν επηρεάζει σε κάτι το project e-tron που βασίζεται στο υπάρχον Audi R8, αφού η τεχνολογία του μπορεί να προσαρμοστεί με ευκολία και στο νέο μοντέλο.

Ο Ulrich Hackenberg προβλέπει λαμπρό μέλλον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Με την υπάρχουσα τεχνολογία μπαταριών είναι αναγκαίο να φτιάχνουμε plug-in hybrids -όπως το Audi A3 Sportback e-tron που θα έρθει και στην Ελλάδα- όμως όσο βελτιώνονται οι μπαταρίες τόσο θα κινούμαστε κι εμείς προς αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα».

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube