Ηλεκτρικά μοτέρ μέσα στους τροχούς για τη VW

Ηλεκτρικά μοτέρ μέσα στους τροχούς για τη VW

Το κινέζικο παρακλάδι της VW υπέγραψε συμφωνία με την εταιρία Protean για τη χρήση των ηλεκτρικών μοτέρ της, που τοποθετούνται μέσα στους τροχούς.

Η Protean είναι μια εταιρία με μεγάλη πείρα στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοτέρ που τοποθετούνται στους τροχούς. Και τώρα η VW υπέγραψε συμφωνία για τη χρήση αυτού του συστήματος σε ένα νέο ηλεκτρικό sedan που θα βασίζεται στο VW Bora της κινεζικής αγοράς.

Σύμφωνα με την εταιρία κάθε μοτέρ αποδίδει 75 kW (100 PS) και... 102 kgm. Ταυτόχρονα ανακτά έως και το 85% της κινητικής ενέργειας του αυτοκινήτου κατά το φρενάρισμα. Τοποθετείται εντός ζαντών με διάμετρο τουλάχιστον 18'' και μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμο μόνο για τοποθέτηση σε αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν στο δρόμο, ως aftermarket εξοπλισμός.

Το αυτοκίνητο που πρόκειται να λανσάρει η FAW-VW θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με το σύστημα της Protean. Το sedan, που θα βασίζεται στο VW Bora της κινεζικής αγοράς, θα χρησιμοποιεί δύο τέτοια μοτέρ, ένα σε κάθε πίσω τροχό.

Η τοποθέτηση των κινητήρων στους τροχούς αφήνει περισσότερο εκμεταλλεύσιμο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Από την άλλη αυξάνει τη μη-αναρτώμενη μάζα κατά 31 kg σε κάθε τροχό, κάτι που σύμφωνα με την Protean, με προσεκτική ρύθμιση της ανάρτησης είναι δυνατόν μην έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οδική συμπεριφορά και την άνεση.

[Πηγή: Green Car Reports]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube