Η Renault θα εξελίξει και υβριδικά αυτοκίνητα

Η Renault θα εξελίξει και υβριδικά αυτοκίνητα

Αφού ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Renault επιβεβαίωσε ότι θα προσθέσει στη γκάμα της και υβριδικά μοντέλα, με το πρώτο να λανσάρεται στην αγορά πριν το 2020.

Η μειωμένη ζήτηση των ηλεκτρικών της μοντέλων αναγκάζει τη Renault να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της και να επανεξετάσει την περίπτωση της υβριδικής τεχνολογίας. Σύμφωνα με αναφορές η γαλλική εταιρεία εξετάζει δυο περιπτώσεις για να δει ποια θα ταιριάζει καλύτερα στα μοντέλα της. Την εξέλιξη ενός υβριδικού συστήματος  με μικρό ηλεκτροκινητήρα ή ενός plug-in συστήματος όπου ο ηλεκτροκινητήρας θα μπορεί να κινήσει και μόνος του το αυτοκίνητο.

«Ένα απλό υβριδικό σύστημα είναι πιο φθηνό και πιο εύκολο να παραχθεί μαζικά. Τα plug-in υβριδικά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα, αλλά το να έχεις δυο μεγάλα μοτέρ στο αυτοκίνητο αυξάνει δραματικά το κόστος παραγωγής και την τιμή του» ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπεύθυνος στον τομέα μηχανικών συνόλων της Renault, Marc Bodin.

Πέρα από τη μειωμένη ζήτηση των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, ένας ακόμα σημαντικός λόγος που οδήγησε τη Renault να προχωρήσει στην εξέλιξη και παραγωγή υβριδικών αυτοκινήτων είναι οι κρατικές επιδοτήσεις σε Γαλλία και Κίνα. Και στις δυο χώρες υπάρχουν σημαντικά οφέλη και κίνητρα για την αγορά είτε βενζινοκίνητων είτε ντίζελ υβριδικών. Και με τη Renault να είναι η μοναδική ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στις δυο αγορές χωρίς κάποιο υβριδικό στην γκάμα της, το ρίσκο να δει τις πωλήσεις να μειώνονται είναι μεγάλο.   

Στη συνέντευξή του ο Bodin δεν αποκάλυψε πιο μοντέλο της Renault θα διατεθεί πρώτο και ως υβριδικό, αποκάλυψε όμως ότι το πρωτότυπο Initiale Paris που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να αποκτήσει τέτοιο σύστημα. Δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο να δούμε τα επόμενα χρόνια και ένα «φτηνό» υβριδικό με τα σήματα της Dacia.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube