Η Kia ετοιμάζει υβριδικό

Η Kia ετοιμάζει υβριδικό

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ένα εντελώς νέο υβριδικό μοντέλο από την Kia.

Το νέο υβριδικό μοντέλο της Kia, το οποίο ακούει προς το παρόν στον κωδικό DE, θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα και θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα βενζίνης 1.600 cc.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο βρετανικό Autocar το υβριδικό της Kia θα είναι λίγο ψηλότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα δρόμου της εταιρίας, παραπέμποντας σε crossover όπως το Peugeot 2008. Θα έχει μήκος λίγο πάνω από 4,3 m, δηλαδή περίπου όσο το Kia Cee'd. Στο ίδιο πάτωμα θα βασιστούν στο μέλλον και άλλα μοντέλα της Kia.

Σε αντίθεση με άλλα αποκλειστικά υβριδικά μοντέλα όπως το Toyota Prius ή το Honda Insight, το υβριδικό της Kia θα διαθέτει μάλλον συντηρητική και καθόλου φουτουριστική εμφάνιση, αφού έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει ζήτηση για κάτι τέτοιο. Το μοντέλο θα διατεθεί αρχικά ως κλασικό υβριδικό και αργότερα σε μια έκδοση plug-in hybrid, με μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας για αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε το Kia Niro, ένα πρωτότυπο crossover με μήκος 4,18 m που είχε παρουσιαστεί το 2013 στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube