Η Ford σε διαγωνισμό οικονομίας με… 5λιτρη Mustang GT

Η Ford σε διαγωνισμό οικονομίας με… 5λιτρη Mustang GT

Αντί να καίει άσκοπα βενζίνη και λάστιχα, μια Ford Mustang GT Convertible θα προσπαθήσει να δείξει το πράσινο προφίλ της στο προσεχές MPG Marathon.

Η ανοιχτή Mustang με τον 5λιτρο V8 420 ίππων κάτω από το καπό της σίγουρα δεν είναι το αυτοκίνητο που θα επέλεγες από τη γκάμα της Ford για να κάνεις οικονομία καυσίμου.

Ωστόσο, όταν ο σκοπός ενός διαγωνισμού οικονομίας δεν είναι η απόλυτη τιμή κατανάλωσης αλλά η μεγαλύτερη απόκλιση -προς τα κάτω προφανώς- από την εργοστασιακή τιμή, κάθε αυτοκίνητο έχει ελπίδες να διακριθεί. Έτσι, η επίσημη συμμετοχή της Ford Αγγλίας με τη Mustang GT Convertible ίσως και να μην είναι η πιο απροσδόκητη συμμετοχή του φετινού MPG Marathon.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό οικονομίας που διοργανώνεται σε 600 km αγγλικών δρόμων βορειοδυτικά του Λονδίνου το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου, με τη διαδρομή να περνάει και από την πίστα του Silverstone. Εκτός από το απολύτως οικονομικότερο όχημα του διαγωνισμού, θα βραβευτούν και άλλοι 14 νικητές ισάριθμων κατηγοριών. Η Ford Mustang μπορεί να είναι ένας από αυτούς, αφού έχει βάλει στόχο τον τίτλο Top Down, Not Topped Up, Winner.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ οικονομίας με Ford Mustang 2.3 EcoBoost

Υπάρχουν ξεχωριστές κατηγορίες για μικρά αυτοκίνητα, για τετρακίνητα, για MPV, για ηλεκτρικά, για πολυτελείς λιμουζίνες κ.ά. Ακόμα και βραβείο για τον πιο οικονομικό στόλο θα υπάρχει, το Britain’s Most Frugal Fleet, το οποίο θα διεκδικήσουν εταιρίες με περισσότερα από τρία αυτοκίνητα ίδιου τύπου, με την τελική κατανάλωση να προκύπτει από τον μέσο όσο της επίδοσης όλων των αυτοκινήτων της ομάδας.

Πλήρωμα της Ford Mustang GT Convertible θα είναι οι Andy Dawson και Andy Marriott. Οι άνθρωποι που είχαν κερδίσει τον ίδιο διαγωνισμό το 2012, με ένα Ford Fiesta 1.6 TDCi ECOnetic. Αυτή τη φορά η αποστολή τους είναι μάλλον δυσκολότερη, αφού θα πρέπει να δείξουν αρκετή αυτοσυγκράτηση ώστε να πετύχουν ένα νούμερο πολύ χαμηλότερο από τα εργοστασιακά 14,1 lt/100 km της Mustang.

[Πηγή: MPG Marathon]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube