Η ΔΕΗ θέλει να βάλει τις δημόσιες συγκοινωνίες στην πρίζα

Η ΔΕΗ θέλει να βάλει τις δημόσιες συγκοινωνίες στην πρίζα

Ανακοίνωσε πρόγραμμα διάθεσης ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στους δήμους.

H ΔΕΗ σκοπεύει να μπει στην ηλεκτροκίνηση μέσω της παροχής σε επιλεγμένους δήμους της χώρας ηλεκτρικών λεωφορείων.

Παράλληλα και σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ θα κατασκευαστούν σταθμοί φόρτισης αλλά και σταθμοί συντήρησης των συγκεκριμένων οχημάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την πολωνική Solaris Bus, εταιρεία που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Σε πρώτο στάδιο, η πρωτοβουλία αυτή αφορά τη δημοτική συγκοινωνία και θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε έναν δήμο που θα επιλεγεί για το σκοπό αυτό, ενώ σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη δρομολογήσει την κατασκευή 1.400 σταθμών φόρτισης ανά την επικράτεια.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο ΟΑΣΑ έχει ήδη δεσμεύσει κονδύλια για την προμήθεια 12 ηλεκτρικών λεωφορείων για την Αττική. Από το 2016 έχουν δεσμευτεί 30 εκατ. ευρώ από το Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο 2018.
Το ποσό αφορά σε συνολικά 92 λεωφορεία εκ των οποίων τα 12 είναι ηλεκτρικά, άλλα 12 θα είναι μεσαίου μεγέθους και  68 μεγάλου μεγέθους (αρθρωτά).
Σε ό,τι αφορά πάντως τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, δεν έχει γίνει σαφές σε ποιες γραμμές αυτά  θα δρομολογηθούν καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές τους (τύπος μπαταριών, αυτονομία, κτλ).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube