2,5 φορές πιο ακριβό το ηλεκτρικό Volkswagen up!

2,5 φορές πιο ακριβό το ηλεκτρικό Volkswagen up!

Η ηλεκτρική έκδοση του VW up! θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά προς τα τέλη του έτους, με την τιμή του στην Γερμανία να ξεκινά από τα 26.900 ευρώ

Το Volkswagen up! κατασκευάστηκε με γνώμονα να αποτελέσει ένα φθηνό σε κτήση και οικονομικό σε χρήση αυτοκίνητο πόλης, αλλά στο δρόμο μετατροπής του σε αμιγώς ηλεκτρικό ΙΧ, η τιμή του σχεδόν τριπλασιάζεται.

Η Volkswagen θα παρουσιάσει επίσημα το e-up!, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με σκοπό να το διαθέσει στην αγορά μέχρι τα τέλη του έτους.

Η εταιρεία μάλιστα προχώρησε και στην ανακοίνωση της τιμής πώλησης του, η οποία καθορίστηκε για την γερμανική αγορά στα 26.900 ευρώ. Τιμή που είναι περίπου 2,5 φορές πάνω από την τιμή πώλησης του βενζινοκίνητου up! στην ίδια αγορά –η βασική έκδοση του up! στην Γερμανία κοστίζει λίγο κάτω από τα 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως η φιλικότερη προς το περιβάλλον έκδοση του up! εκπέμπει μηδενικούς ρύπους και εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 82 PS και ροπή 21,4 kgm. Το e-up! χρειάζεται 12,4 sec για το 0-100 km/h και η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 130 km/h. Όσον αφορά την αυτονομία του, με μια πλήρη φόρτιση, το ηλεκτροκίνητο mini της VW μπορεί να διανύσει απόσταση 160 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube