Νέο εργοστάσιο μπαταριών της Samsung SDI στην Ουγγαρία

Νέο εργοστάσιο μπαταριών της Samsung SDI στην Ουγγαρία

Η νέα επένδυση στοχεύει στην κάλυψη της ζήτησης για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Samsung SDI σκοπεύει να επενδύσει περίπου 360 εκ. ευρώ στην Ουγγαρία για να χτίσει ένα νέο εργοστάσιο που θα κατασκευάζει πακέτα μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Η Samsung SDI, που έχει στο πελατολόγιο της και την BMW i, ανέφερε σήμερα ότι το νέο εργοστάσιο που θα χτιστεί κοντά στην Βουδαπέστη θα ξεκινήσει την λειτουργία του στα μέσα του 2018 και θα μπορεί να παράγει 50.000 πακέτα μπαταριών σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με δηλώσεις Στελεχών της Samsung SDI, το νέο εργοστάσιο θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων και την άμεση συνεργασία με τους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων που έχουν εργοστάσια στην Ουγγαρία και τις γύρω χώρες.

Η κορεάτικη εταιρεία κατασκευάζει τις μπαταρίες των BMW i3 στην έδρα της (Ν. Κορέα) και πέρσι ξεκίνησε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, αλλά οι κανονισμοί των επιδοτήσεων έχουν εμποδίσει τις πωλήσεις της.

Στην ίδια λογική βέβαια κινείται και ο μεγάλος ανταγωνιστής της Samsung SDI, η LG Chem, που θα χτίσει παρόμοιο εργοστάσιο στην Πολωνία.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube