Trackday… Όνειρο [video]

Trackday… Όνειρο [video]

Η μητέρα όλων των μαχών περιλαμβάνει Ferrari F40 και F355, Porsche 996 GT3 και 993 GT2, μία 993 Turbo για να κοντράρει ένα Nissan Skyline R34 GT-R και μια Lamborghini Diablo SV.

Οι εκπομπές αυτοκινήτου ξεκινούν από μια κοινή αφετηρία. Τις δοκιμές – παρουσιάσεις αυτοκινήτων. Και κανονικά, όσο πιο εντυπωσιακά τα αυτοκίνητα και η οδήγηση, τόσο περισσότεροι οι θεατές. Άρα και πετυχημένη η εκπομπή.

Και λέμε «κανονικά» γιατί στον δικό μας κώδικα αξιών έτσι θα πρέπει να είναι, αλλά μετά έρχεται ένα lifestyle concept και σαρώνει τα νούμερα τηλεθέασης οπότε μένουμε με την απορία. Anyway…

Δείτε ακόμη Δοκιμή Ferrari F355 Spider

Από χώρα σε χώρα, ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς, οι δυνατότητες μιας εκπομπής σε σχέση με τον σχεδιασμό των θεμάτων είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, πίσω στην δεκαετία του ’90 και στο millennium, μια εκπομπή στην ιαπωνική τηλεόραση, το Best Motoring, είχε τη δυνατότητα να δοκιμάζει τα καλύτερα σούπερκαρ του πλανήτη, ακόμη και τα πιο σπάνια, αυτοκίνητα των οποίων η παραγωγή είχε από χρόνια ήδη τότε τελειώσει, όπως η Ferrari F40. Και όταν λέμε «δοκιμάζει», εννοούμε στο όριο, στην πίστα. Και συγκεκριμένα στην Suzuka. Δεν μιλάμε για την Ελλάδα, αλλά ακόμη και σε σημαντικές αγορές παγκοσμίως, ελάχιστες εκπομπές δημιουργήθηκαν με αυτή τη στόχευση. Η ύπαρξη του Best Motoring δείχνει από τη μία την κουλτούρα του ιαπωνικού κοινού, από την άλλη τις δυνατότητες της αγοράς.

Δείτε ακόμη Η γυμνή ομορφιά της Ferrari F40

Ευτυχώς σώζονται πολλά αποσπάσματα στο Youtube και κάθε τόσο κάποιο καλό κομμάτι έρχεται να μας θυμίσει λατρεμένα αυτοκίνητα, σε εντυπωσιακές μάλιστα πόζες. Το concept της εκπομπής προέβλεπε δοκιμή σε κομβόι, θα το λέγαμε καλύτερα «τρενάκι του τρόμου». Να βλέπεις μοναδικά κομμάτια ανεκτίμητης συναισθηματικής, ιστορικής και συλλεκτικής αξίας να στρίβουν στο όριο, τροχό με τροχό, δεν είναι συνηθισμένο θέαμα. Ειδικά όταν το πεδίο της μάχης είναι η καλύτερη μάλλον πίστα στον κόσμο, μαζί με το Spa στο Βέλγιο.

Δείτε ακόμη Δοκιμή Porsche 911 Carrera 993

Η λίστα των πρωταγωνιστών περιλαμβάνει Ferrari F40 και F355, Porsche 996 GT3 και 993 GT2, μία 993 Turbo για να κοντράρει ένα Nissan Skyline R34 GT-R και μια Lamborghini Diablo SV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube