Σαν σήμερα: Το 1984, ο Senna ντεμπουτάρησε στην F1

Σαν σήμερα: Το 1984, ο Senna ντεμπουτάρησε στην F1

Πριν από 34 χρόνια, στις 25 Μαρτίου του 1984, ο Ayrton Senna έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 στη Jacarepaguá της Βραζιλίας, τρέχοντας για την Toleman Motorsport.

Στη πίστα της Jacarepaguá έγινε ο πρώτος γύρος της σεζόν της Formula 1 για το 1984 και ήταν το πρώτο Grand Prix που η FISA έθεσε σε ισχύ όριο καυσίμου 220 λίτρων, απαγορεύοντας ταυτόχρονα τον ανεφοδιασμό που ίσχυε το 1983.

Πολλοί από τους οδηγούς πρόβλεψαν σωστά ότι αυτό θα έκανε τα Grand Prix αγώνες οικονομίας παρά σε πραγματικούς αγώνες. Ο Alain Prost κέρδισε τον αγώνα με μια McLaren MP4/2-TAG. Ο Senna ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα του από τη 17η θέση και, όπως και ο team-mate του, Johnny Cecotto, εγκατέλειψε νωρίς από βλάβη στο τούρμπο. 


Πριν από 117 χρόνια, στις 25 Μαρτίου του 1901, η Mercedes-Benz 35 HP παρουσιάστηκε από τον Gottlieb Daimler στην πενθήμερη διοργάνωση «Εβδομάδα της Νίκαιας» στη Νίκαια της Γαλλίας. Με τον Willhelm Werner στο τιμόνι, το αυτοκίνητο κυριάρχησε στα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz είχαν εμφανιστεί στη ίδια διοργάνωση στη Νίκαια δύο χρόνια νωρίτερα.


Πριν από 109 χρόνια, στις 25 Μαρτίου του 1909, άνοιξε το Brooklands Test Hill. Κατασκευάστηκε το 1909 για να ενθαρρύνει τη χρήση της διαδρομής για την εξέλιξη και τις εργοστασιακές δοκιμές αυτοκινήτων. Είχε μήκος 107 m και χωρίστηκε σε τρία τμήματα, ξεκινώντας με κλίση από το 1% στο 8%, στη συνέχεια από το 1% στο 5% και το τρίτο, στην κορυφή, με κλίση από το 1% στο 4%. Οι κατασκευαστές δοκίμαζαν τόσο την ικανότητα των αυτοκινήτων να ανέβουν απότομους λόφους όσο και τα φρένα τους στην κατωφέρεια.


Πριν από 98 χρόνια, στις 25 Μαρτίου του 1920, παραιτήθηκε από εκτελεστικός αντιπρόεδρος ο Walter P. Chrysler, επικεφαλής των αυτοκινητικών επιχειρήσεων της General Motors.


Πριν από 64 χρόνια, στις 25 Μαρτίου του 1954, η πειραματική πυραυλοκίνητη Plymouth ανακοινώθηκε στο κοινό, έξι μήνες αφότου ο George J. Huebner Jr. έκανε το πρώτο test drive.


Πριν από τρία χρόνια, στις 25 Μαρτίου του 2015, το BBC ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση του Jeremy Clarkson ύστερα από ένα περιστατικό στο οποίο είχε επιτεθεί λεκτικά και φυσικά σε έναν παραγωγό του «Top Gear» σε μια διαμάχη στο ξενοδοχείο, ενώ βρίσκονταν στην τοποθεσία για εξωτερικά γυρίσματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube