Σαν σήμερα: Το 1959, ο Lee Petty νικά στo πρώτo Daytona 500 [video]

Σαν σήμερα: Το 1959, ο Lee Petty νικά στo πρώτo Daytona 500 [video]

Είναι δύσκολο να μιλήσεις για NASCAR χωρίς να πεις για το Daytona 500, και δύσκολο να μιλήσεις για Daytona 500 χωρίς να αναφέρεις την οικογένεια Petty.

Σαν σήμερα το 1959, ο Lee Petty νίκησε στο πρώτο Daytona 500 με φώτο φίνις, μέσα στο ολοκαίνουργιο Daytona International Speedway, οδηγώντας μια Oldsmobile 88 εμπρός από τον Johnny Beauchamp.

Οι δύο τους ήταν τόσο κοντά, που αρχικά ο διοργανωτής, ιδιοκτήτης της πίστας και πρόεδρος της National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR), William France, αρχικά ανακοίνωσε ως νικητή τον Beauchamp. Ωστόσο, ο Petty υπέβαλε ένσταση και τρεις ημέρες αργότερα, με τη βοήθεια των νέων φωτογραφικών μηχανών, ανακηρύχτηκε επίσημα νικητής. Κάποιοι εικάζουν ότι ο France ανακοίνωσε τον Beauchamp ως νικητή, προκειμένου να προκαλέσει σκόπιμα αντιπαραθέσεις και να δημιουργήσει δημοσιότητα για τη νέα του πίστα.

Όσον αφορά την οικογένεια Petty, να πούμε ότι ο γιος του Lee, Richard, έγινε ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς στην ιστορία της NASCAR, κερδίζοντας μάλιστα το Daytona 500 επτά φορές, μεταξύ 1964 και 1981. Οι Richard και Lee Petty οδήγησαν Plymouth, Chrysler και Dodge σε όλη την καριέρα τους και μαζί. πέτυχαν 254 νίκες, από τις οποίες οκτώ ήταν Daytona 500.



Σήμερα, το Daytona 500, των 200 γύρων και 500 μιλίων, είναι ένα από τα κορυφαία αγωνιστικά event στις ΗΠΑ και ο εναρκτήριος αγώνας κάθε σεζόν της NASCAR.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 1907, τα πρώτα ταξί με ταξίμετρο κάνουν την εμφάνισή τους στο Λονδίνο.



Στις 22 Φεβρουαρίου του 1933, ο Sir Malcolm Campbell κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας στο ένα μίλι, πετυχαίνοντας 438,5 km/h, στην Daytona Beach, στη Florida. O Campbell οδήγησε το Napier-Campbell, το νέο του Bluebird, που φορούσε έναν 36,5λιτρο κινητήρα αεροσκάφους της Rolls-Royce με 2.500 άλογα, όπως αυτός χρησιμοποιείτο για το Schneider Trophy για αγωνιστικά υδροπλάνα.



Στις 22 Φεβρουαρίου του 1973, η Ford Αμερικής «έφαγε» πρόστιμο $7 εκατ. από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διότι το προσωπικό της φέρεται ότι παραποίησε σκοπίμως τα αποτελέσματα των εκπομπών ρύπων σε όλη την γκάμα των μοντέλων του Μπλε Οβάλ του 1973.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 1923, κατασκευάζεται η εκατομμυριοστή Chevrolet. Η εταιρεία ξεκίνησε όταν ο William Durant προσέλαβε τον Louis Chevrolet, έναν Ελβετό οδηγό αγώνων και σταρ του Buick Racing Team, για να σχεδιάσει ένα νέο αυτοκίνητο. Ο Durant επιθυμούσε διακαώς να αμφισβητήσει την επιτυχία του Ford Model T με ένα προσιτό και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο Chevrolet ήθελε να σχεδιάσει ένα πιο φίνο είδος αυτοκινήτου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η Classic Six, της οποίας το ένα από τα έξι πρωτότυπα βλέπετε στη φωτογραφία, ένα κομψό, αλλά πανάκριβο αυτοκίνητο. Όμως, ο Durant δημιούργησε δύο ακόμα μοντέλα, πιο στιβαρά και φθηνότερα, και η Chevy βρήκε το δρόμο της.



Ο Durant τελικά κέρδισε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια από τη Chevrolet, χρήματα που του επέτρεψαν να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της General Motors. Ο Durant συγχώνευσε τελικά τις δύο εταιρείες και δημιούργησε τη σημερινή διαμόρφωση της GM. Ο Louis Chevrolet εγκατέλειψε την εταιρεία πριν από τη συγχώνευση, αφήνοντας μόνο το όνομά του για να επωφεληθεί από την επιτυχία της εταιρείας.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 1949, γεννήθηκε ο Niki Lauda στη Βιέννη, στην Αυστρία. Ο Lauda εκτός από οδηγός Formula 1 και τρεις φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης ήταν επίσης και ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας Lauda Air που σήμερα αποτελεί τμήμα της Swiss.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube