Σαν σήμερα: Το 1941 απαγορεύθηκε η νίκελ διακόσμηση στα αμερικανικά αυτοκίνητα

Σαν σήμερα: Το 1941 απαγορεύθηκε η νίκελ διακόσμηση στα αμερικανικά αυτοκίνητα

Τα τελευταία αυτοκίνητα της Αμερικής με επιχρωμιωμένη διακόσμηση κατασκευάστηκαν στις 31 Δεκεμβρίου του 1941.

Ξεκινώντας από το 1942, η επιχρωμίωση έγινε παράνομη. Ήταν μέρος μιας προσπάθειας για τη διατήρηση πόρων για την αμερικανική πολεμική προσπάθεια.

Το χρώμιο βέβαια δεν έλειψε ιδιαίτερα από τους καταναλωτές. Σχεδόν κανένα αυτοκίνητο ΙΧ δεν κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ από το 1942 μέχρι και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σαν σήμερα όμως, στις 31 Δεκεμβρίου του 1909, η πολύ όμορφη Γέφυρα του Manhattan παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Η μήκους 448 μέτρων Manhattan Bridge ήταν το τέταρτο πέρασμα που ένωνε το Manhattan με τις συνοικίες της Νέας Υόρκης από την άλλη μεριά του East River.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 1927, η εφημερίδα Dearborn Independent -εφημερίδα που εκδόθηκε από τον Henry Ford και έφτασε στην κορυφή της δημοτικότητάς της στα μέσα της δεκαετίας του ’20 με περίπου 700.000 αναγνώστες- έφτασε για τελευταία φορά στο τυπογραφείο. Από το 1920, ο Ford χρησιμοποίησε το εφημερίδα ως πλατφόρμα για τις αντισημιτικές ιδέες του και πολλά από τα άρθρα και τα δοκίμια του συλλέχθηκαν και δημοσιεύθηκαν σε ένα βιβλίο που ονομάζεται «Ο διεθνής εβραϊκός κόσμος: Το παγκόσμιο πρωταρχικό πρόβλημα». Ήταν ένα best seller στη ναζιστική Γερμανία και παραμένει σε κυκλοφορία μέχρι και σήμερα.


Αλλά στις 31 Δεκεμβρίου του 1955, η General Motors ανακοίνωσε καθαρά έσοδα $1.189.477.082 για το έτος και έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ξεπέρασε σε κέρδη το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ένα φορολογικό έτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube