Σαν σήμερα: Το 1938, πεθαίνει η Florence Lawrence, σπουδαία προσωπικότητα της αυτοκίνησης

Σαν σήμερα: Το 1938, πεθαίνει η Florence Lawrence, σπουδαία προσωπικότητα της αυτοκίνησης

Στις 28 Δεκεμβρίου του 1938 πεθαίνει η Florence Lawrence, εφευρέτης του πρώτου αυτόματου μηχανικού «φλας» και του πρώτου αυτόματου μηχανικού «STOP».

Σαν σήμερα, στις 28 Δεκεμβρίου του 1938, πεθαίνει η ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου και εφευρέτης του αυτόματου μηχανικού σήματος αλλαγής πορείας, του φλας, Florence Lawrence. Ήταν 52 ετών όταν αυτοκτόνησε στο σπίτι της στο Beverly Hills.

Η Lawrence είναι περισσότερο γνωστή φυσικά για τις περίπου 250 ταινίες της, αλλά ήταν επίσης και εφευρέτης: Το 1913 σχεδίασε τον πρώτο βραχίονα-σήμα, ένα σήμα προειδοποίησης για αλλαγή πορείας, παράλληλα με το πρώτο αυτόματο μηχανικό σήμα «STOP» όταν πατούσες φρένο.

Το μηχανικό φλας ενεργοποιείτο με το πάτημα ενός κουμπιού που ανέβαζε ή χαμήλωνε ένα βραχίονα, υποδεικνύοντας προς τα πού θα στρίψει ο οδηγός. Το μηχανικό σήμα των φρένων βασιζόταν πάνω κάτω στην ίδια ιδέα, αλλά με ενσωματωμένο ένα σήμα «STOP». Ωστόσο, η Lawrence ποτέ δεν πατεντάρισε τις εφευρέσεις της, οπότε δεν έλαβε ούτε το δημόσιο έπαινο ούτε κέρδισε χρήματα από αυτές.



Η Lawrence συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πιο εμβληματικές γυναικείες μορφές της αυτοκίνησης: Την Mary Anderson για τον μηχανικό καθαριστήρα παρμπρίζ το 1903, την Alice Huyler Ramsey που το 1909 διάνυσε την απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο San Francisco (3.800 μίλια), την Florence Lawrence, τη σχεδιάστρια αυτοκινήτων Helene Rother και την Wilma K. Russey που έγινε η πρώτη ταξιτζού στη Νέα Υόρκη του 1915.

Αλλά στις 28 Δεκεμβρίου του 1957, αφήνει πίσω τη γραμμή παραγωγής το Volkswagen Νο 2.000.000, -τι άλλο;- ένα Beetle.

Το 2.000.000στό Volkswagen ολοκληρώνεται περίπου 30 χρόνια ύστερα από την έναρξη της εταιρείας υπό το ναζιστικό καθεστώς. Ο Γερμανός κατασκευαστής με το οικονομικό Beetle, προσπέρασε το δυσάρεστο παρελθόν του και τα αυτοκίνητά του διεσπάρησαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube