Σαν σήμερα: Το 1892 πατεντάρεται το λάστιχο με αέρα

Σαν σήμερα: Το 1892 πατεντάρεται το λάστιχο με αέρα

Στις 20 Δεκεμβρίου του 1892, οι Alexander Brown και George Stillman πατεντάρουν το πνευματικό λάστιχο για τα αυτοκίνητα.

Πριν από τα λάστιχα που φούσκωναν με αέρα, οι τροχοί συχνά καλύπτοντας με μασίφ λάστιχο.

Επικάλυψη με ανύπαρκτη αποσβεστική ικανότητα που έκανε την μετακίνηση μια επώδυνη και «πηδηχτή» εμπειρία. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δρόμοι το 1892 ήταν είτε χωματόδρομοι είτε, στην καλύτερη περίπτωση, λιθόστρωτοι.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν ήδη ιππήλατες άμαξες που χρησιμοποιούσαν λάστιχα με αέρα, αλλά ήταν οι Brown και Stillman που πρώτοι πατεντάρισαν το λάστιχο αυτοκινήτου που φούσκωνε. Το λάστιχο μπήκε στην παραγωγή από τη Hartford Rubber Works στο Hartford του Connecticut το 1895. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ο Charles Duryea χρησιμοποίησε τα λάστιχα των Brown-Stillman στο Duryea Motor Wagon του και κέρδισε το έπαθλο των $5.000 στον αγώνα που καταγράφηκε ως ο πρώτος στην Ιστορία. Μια απόσταση περίπου 84 km που ο Duryea την έκανε σε 7 ώρες και 53 λεπτά.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Brown εφεύρε το λάστιχο ποδηλάτου με εσωτερική στεφάνη εφαρμογής στη ζάντα, στο οποίο βασίστηκε η κατασκευή του ελαστικού του John Boyd Dunlop το 1889.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube