Σαν σήμερα: Το 1880, γεννιέται ο άνθρωπος με τα περισσότερα χρόνια πίσω από το τιμόνι

Σαν σήμερα: Το 1880, γεννιέται ο άνθρωπος με τα περισσότερα χρόνια πίσω από το τιμόνι

Στις 25 Δελεμβρίου του 1880 γεννιέται, κάτοχος του Guinness Book of World Records για τα περισσότερα χρόνια πίσω από το τιμόνι –όταν πέθανε το 1990.

Ο Layne Hall, εκτός από κάτοχος του Guinness Book of World Records όμως, είναι και ο κάτοχος της πρώτης άδειας οδήγησης στις ΗΠΑ.

Ο Layne Hall γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1880 στο Mississippi, αν και κάποια αρχεία τοποθετούν τη γέννησή του το 1884. Εκείνη την εποχή δεν ήταν ασύνηθες όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, γεννήσεις να δηλώνονται μέρες, μήνες, σπανίως ακόμη και χρόνια ύστερα από τον τοκετό. Ο Hall όταν απεβίωσε τον Νοέμβριο του 1990 ήταν ο κάτοχος του παλαιότερης άδειας οδήγησης στις ΗΠΑ.

Το 1916, ο Hall μετακόμισε από τη γενέτειρά του βορειότερα, στο Silvercreek της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, δυτικά του Buffalo.  Όταν έφτασε, ο ανιψιός του τον έμαθε να να οδηγεί και πήρε την πρώτη άδεια οδήγησης το φθινόπωρο του ίδιου έτους. Με σχεδόν 75 χρόνια στο δρόμο, ο Hall ποτέ δεν πήρε κάποια κλήση ούτε καν για παράνομη στάθμευση ή υπέρβαση του ορίου ταχύτητα. Τον Ιανουάριο του 1990, ο Επίτροπος Μηχανοκινήτων Οχημάτων της Νέας Υόρκης έγραψε στον Hall μια επιστολή εξαίροντάς τον για τη διά βίου ασφαλή οδήγησή του.

Ο Hall συνέχισε να οδηγεί την μπλε Cadillac Sedan de Ville του 1962 καθημερινά, μέχρι το θάνατό του στις 20 Νοεμβρίου του 1990. Τα χρόνια του Hall πίσω από το τιμόνι του έδωσαν μια θέση στο Guinness Book of World Records. Θέση που μέχρι τότε κατείχε η Maude Tull από το Inglewood της California που οδηγούσε μέχρι και 104(!) ετών. Η Tull πέθανε το 1976.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube