«Ραλιτζίδικη» Porsche 914-6 [video]

«Ραλιτζίδικη» Porsche 914-6 [video]

Δείτε αυτή την Porsche 914-6 να πετάει σε μια χιονισμένη ειδική λες και είναι πραγματικό αυτοκίνητο WRC.

Όλοι γνωρίζουμε ότι από τις κλασικές Porsche 911 προέκυψαν σπουδαία αυτοκίνητα για ράλι. Αλλά τι θα γινόταν εάν ένα τέτοιο προέκυπτε από τη κεντρομήχανη 914.

Την απάντηση έρχονται να δώσουν οι τύποι από την Tuthill Porsche, ένα σχολείο για οδήγηση στο χιόνι και γενικότερα σε παγωμένες συνθήκες στο Åre, στη Σουηδία. Εκεί που καθένας, έναντι αντιτίμου, μπορεί να οδηγήσει μια αερόψυκτη Porsche στον πάγιο και σε δασικούς χιονισμένους δρόμους. Βέβαια, στην Tuthill εξειδικεύονται στην Porsche 911, αποκαθιστώντας και προετοιμάζοντας αυτοκίνητα για διοργανώσεις ιστορικού μηχανοκίνητου αθλητισμού για αγώνες και σε μοναδικές περιπέτειες της Porsche σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Porsche 914 1969-1976 [videos]

Το νέο απόκτημα της Tuthill είναι η πρόσφατα αποκατεστημένη 914-6, σε έκδοση ράλι, για να δουν τι μπορεί να κάνει σε μια ειδική WRC. Και ευτυχώς για εμάς, βιντεοσκόπησαν in-car το γεγονός. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το αυτοκίνητο παρά την κεντρομήχανη διάταξη με το πισωκίνητο set-up, τα καταφέρνει με ευκολία στη χιονισμένη ειδική. Στροφές  με τις πάντες flat-out και γιαμπ δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα. Και ο ήχος του φλατ 6κύλινδρου αντιλαλεί υπέροχα μέσα στο δάσος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Porsche 911 1963-1974 [video]

Τώρα στην ερώτηση αν πηγαίνει γρήγορα, η απάντηση είναι «ποιος νοιάζεται;». Το θέμα είναι να το ευχαριστιέσαι

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube