Porsche: Όλη η ιστορία της σε 27 λεπτά [video]

Porsche: Όλη η ιστορία της σε 27 λεπτά [video]

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον, ημίωρο ντοκιμαντέρ, η Porsche παρουσιάζει την ιστορία της μέσα από τα πιο εμβληματικά της μοντέλα-ορόσημα.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ “Decades of Disruption” (Δεκαετίες Διαταραχής) αρχικά σε μπερδεύει. Η Porsche όμως εννοεί ότι τάραξε το κατεστημένο σε ό,τι έχει να κάνει με τις τάσεις και τα σημεία αναφοράς της αυτοκίνησης.

Με άλλα λόγια, η γερμανική εταιρεία θεωρεί τον εαυτό της ως επαναστάτη δια μέσου των δεκαετιών. Κι αυτό θέλει να μας δείξει με το 27λεπτο video, όπου πέρα από τα αυτοκίνητα έχει επιστρατεύσει ως αφηγητές διάφορες προσωπικότητες, από μηχανικούς έως οδηγούς αγώνων και από σταρ των σπορ μέχρι μοντέλες.

Κάποιοι από τους αφηγητές είναι πιο γνωστοί στο αμερικανικό κοινό, αλλά αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι οι μηχανοκίνητοι πρωταγωνιστές του video. Και θα τους απολαύσετε όλους: την 356, την 550 Spyder, την 911 και 930 Turbo, την 959, την Carrera GT, την 918 Spyder και… την Panamera.

H ένταξη της 4θυρης Panamera σε αυτή την ομάδα εμβληματικών σπορ μοντέλων μοιάζει το λιγότερο παράξενη. Όμως, αφενός το video είναι και ολίγον διαφημιστικό, και αφετέρου δεν πρόκειται για οποιαδήποτε Panamera, αλλά για τη νέα Turbo S E-Hybrid των 680 ίππων. Που κάνει το 0-100 km/h σε 3,4” και πιάνει τα 310 km/h, έχοντας μέση (τυποποιημένη) κατανάλωση 2,9 lt/100km, εκπομπές CO2 μόλις 66 g/km και μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για μέχρι και 50 χιλιόμετρα.

Σε τέτοιου είδους οχήματα και με τέτοια τεχνολογία βλέπει λοιπόν το μέλλον της η Porsche. Τι να κάνουμε, θα το καταπιούμε κι αυτό…

Υ.Γ. Οι φαν της μάρκας σίγουρα θα παρατηρήσουν ότι λείπουν εντελώς από το video τα μπροστομήχανα μοντέλα: οι 924, 944, 968 και 928. Όπως λείπει και η Cayenne. Είναι προφανές ότι η Porsche δεν τα θεωρεί επαναστατικά και «ταραχοποιά». Από τεχνικής πλευράς, θα συμφωνήσουμε. Όμως η Cayenne έφερε οπωσδήποτε μια επανάσταση στην αγορά του αυτοκινήτου…   

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube