Οι παριζιάνικοι χοροί του Isuzu Gemini! [video]

Οι παριζιάνικοι χοροί του Isuzu Gemini! [video]

Πάμε πίσω στο χρόνο, όταν τα διαφημιστικά δεν φοβόντουσαν τις επιδείξεις ούτε να σπάσουν μερικά αυτοκίνητα

Αλήθεια πόσοι από εσάς θυμούνται τα δίδυμα Isuzu Gemini και I-Mark; Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αρχικά μπορεί να μην έκαναν καριέρα, αλλά από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, τα αγόραζαν για IX όσοι δεν είχαν μαντίλι να κλάψουν.

Το 1985 όμως, η GM σε μια προσπάθεια να καλύψει το γεωπολιτικό κενό, προχώρησε σε μια επικοινωνία «εισβολής» στην Ευρώπη με τη δεύτερη γενιά του Gemini που της αξίζει να την ξαναθυμηθούμε.

Αν όχι αποκλειστικά ως διαφημιστικό, αλλά τουλάχιστον ως μια δυναμική, επιθετική σειρά από κεσκαντεριλίκια, που ρομαντικά τιτλοφορήθηκε «Χορεύοντας στο Παρίσι». Ένα διαφημιστικό κατά το οποίο ένα ζευγάρι από Gemini (όπως υποδηλώνει και το όνομα), βολτάρει στις πιο διάσημες πλατείες της γαλλικής πρωτεύουσας και του οποίου ο προϋπολογισμός σε λάστιχα, φαναρτζοδουλειά και υπηρεσίες επιδόξων Ken Block θα μπορούσαν να στοιχίζουν όσο όλα τα Gemini που κατασκευάστηκαν.

Τελικά, ολόκληρες στρατιές από το κόμπακτ μοντέλο της Isuzu  κατέλαβαν την Πόλη του Φωτός. Gemini: Το αυτοκίνητο που καταβρόχθισε το Παρίσι.

Ο Rémy Julienne ήταν τότε ο συνεργάτης για τα stunt driving. Δουλειά του τρομερού Γάλλου δασκάλου των Ευρωπαίων κασκαντέρ έχουμε δει μέχρι και στην Αθήνα, με την καταπληκτική καταδίωξη στο έργο «Le Casse», που προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες υπό τον τίτλο «Οι διαρρήκτες». Συνολικά, ο Julienne έχει στο βιογραφικό του πάνω από 200 stunts, ενώ ο πρώην πρωταθλητής ράλι έχει διευθύνει σχεδόν κάθε ταινία του James Bond  από το 1981 και το «For Your Eyes Only».

Τα stunts τότε ήταν που μόλις είχαν εμφανιστεί: Isuzu Genini στους δύο τροχούς, σε σχηματισμό-φίδι, να κατεβαίνουν στις σκάλες του παρισινού Μετρό, να πηγαίνουν με τις πάντες και να ίπτανται εμπρός από τον Πύργο του Άιφελ… Μια δημοφιλής βερσιόν του YouTube περιλαμβάνει ένα χορευτικό τραγούδι από το 2002, τεχνικά επεξεργασμένο και μιξαρισμένο από τους Γερμανούς για να τρυπώνει στα αυτιά σας. Η δράση, όμως, μιλά από μόνη της. Για το Isuzu Gemini, μάλιστα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε.

Αλλά ποιο είναι το καλύτερο σημείο. Αναντίλεκτα, όταν τα Gemini πάνε δίπλα δίπλα σαν χαρούμενα μικρά κουνελάκια κατά μήκος των όχθεων του Σηκουάνα.

«Machi No Yuugekishu», δηλαδή «Ο αστικός ακροβάτης! Πράγματι!».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube