Κάθε Skyline GT-R πρώτης γενιάς επιβάλλεται να το σκίζεις στην πίστα [video]

Κάθε Skyline GT-R πρώτης γενιάς επιβάλλεται να το σκίζεις στην πίστα [video]

Ο δίλιτρος 6κύλινδρος σε σειρά του GT-R αξίζει να στροφάρει στο θεό, όπως το κάνει στο video στην πίστα Tsukuba ο Keiichi Tsuchiya.

Παρόλο που είναι το πρώτο και το αυθεντικό, το εξαιρετικά σπάνιο και πανάκριβο «Hakosuka» Skyline GT-R, ο τρόπος για να το οδηγείς είναι ένας: Στην πίστα και όπως του αρμόζει! Τέζα!

Γι’ αυτό το λόγο, το video που θα δείτε από την ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή Best Motoring, βάζει φωτιά στην καρδιά μας. Είναι το GT-R και κάνει αυτό για το οποίο γεννήθηκε.

Στα πηδάλια βρίσκεται ο Keiichi Tsuchiya που μαστιγώνει ένα βελτιωμένο GT-R στην πίστα Tsukuba και γυρίζει με τον επικό τρόπο που ελπίζετε. Ο Tsuchiya-san, προφανώς και δεν το λυπάται. Στροφάρει το δίλιτρο μοτέρ i6 πάνω από τις 8.000 και παίρνει ό,τι είδους και άνοιγμα γωνίας μπορεί να βάλει ο νου σας.

Η αλήθεια είναι ότι αγνοούμε το είδος της βελτίωση που έχει υποστεί το αυτοκίνητο, αλλά να θυμίσουμε ότι στοκ απέδιδε 160 άλογα στις 7.000 rpm. Και ήταν ένα από τα πρώτα γιαπωνέζικα αγωνιστικά αυτοκίνητα που μπορούσε να χτυπήσει στα ίσα τα καλύτερα της Ευρώπης. Το αυτοκίνητο που έβαλε το θεμέλιο λίθο του θρύλου GT-R.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube