Honda NSX: Η κληρονομιά που άφησε ο Senna [videos]

Honda NSX: Η κληρονομιά που άφησε ο Senna [videos]

Ένα πολύ αρτίστικο φιλμάκι, αφιερωμένο στο κλασικό σούπερκαρ της Honda και στο ρόλο που έπαιξε ο Ayrton Senna στην εξέλιξή του.

Η σχέση του Ayrton Senna με τη Honda δεν περιοριζόταν στην οδήγηση μονοθεσίων της McLaren με κινητήρα της ιαπωνικής εταιρείας. Ο μεγάλος Βραζιλιάνος πρωταθλητής έπαιξε βασικό ρόλο και στην εξέλιξη του εμβληματικού σήμερα Honda NSX.

Αυτή τη σχέση μας θυμίζει ένα νέο video του Ολλανδού σκηνοθέτη Robbert Alblas.

Με φόντο «πατιναρισμένες» σκηνές από τα αγωνιστικά κατορθώματα του Senna και καθώς ακούγονται κάποια από τα περίφημα τσιτάτα του, ο Alblas δείχνει τις πανέμορφες λεπτομέρειες ενός κατακόκκινου NSX σε ένα σκονισμένο γκαράζ. Το σχήμα σφήνας και τα αναδυόμενα φώτα του κλασικού σούπερκαρ μπορεί να μην είναι πια στη μόδα, όμως η γενική του σχεδίαση και κατασκευή έχουν αντέξει περίφημα στο πέρασμα του χρόνου.

Τελικά το NSX βγαίνει από το γκαράζ στον ανοιχτό δρόμο. Ο Alblas αναμιγνύει πλάνα από το στροφόμετρο να ανεβαίνει στα κόκκινα, με εικόνες από το αυτοκίνητο να στρίβει σε γρήγορες καμπές. Οι σκηνές μεταφέρουν συνοπτικά όλη τη συναισθηματική έλξη που εξακολουθεί ασκεί το Honda αυτό μετά από δεκαετίες.

Ο Senna είχε στην κατοχή του τρία NSX, εκ των οποίων τα δύο πουλήθηκαν: το μαύρο σε δημοπρασία στην Αγγλία το 2013 και το κόκκινο από ντίλερ, επίσης στη Βρετανία. Η αρχική τιμή ήταν 125.000 ευρώ για το καθένα, αλλά σήμερα θα πωλούνταν πολύ ακριβότερα.

Αφού απολαύσετε το καλλιτεχνικό video του Alblas, δείτε και το κλιπάκι με τον Senna να οδηγεί στο όριο ένα NSX στην πίστα της Suzuka. Μπορεί να μην έχει τα αρτίστικα πλάνα και τη μουσική του πρώτου video, αλλά αξίζει γιατί δείχνει τον μεγάλο οδηγό στο τιμόνι. Τρεις κάμερες δείχνουν τον Βραζιλιάνο, το ταχύμετρο του αυτοκινήτου και τα πόδια του οδηγού να χορεύουν στα πεντάλ. Enjoy…


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube