Γιατί η Porsche 911 ονομάζεται 911; [video]

Γιατί η Porsche 911 ονομάζεται 911; [video]

H Porsche απαντά στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις μέσα από μία νέα σειρά βίντεο.

Η γερμανική εταιρεία χρησιμοποιεί αρκετά το Youtube και η πρώτη σειρά «επεισοδίων» με το Top 5 της, είχε μεγάλη απήχηση στους φίλους της μάρκας και του αυτοκινήτου.

Η νέα σειρά που ετοίμασε η Porsche, «καλείται» να απαντήσει στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και την αφορούν. Το πρώτο βίντεο της σειράς μας δίνει πληροφορίες για το πώς η Porsche 911 πήρε το εμβληματικό όνομα «911».

Το 1963 η Porsche παρουσίασε ένα καινούριο μοντέλο με την ονομασία 901 και σύντομα έλαβε ένα φιλικό αλλά και ξεχωριστό γράμμα από την Peugeot. Οι Γάλλοι συνάδελφοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν όλα τα νόμιμα δικαιώματα για την χρήση τριψήφιων αριθμών με το 0 στο κέντρο για την ονομασία των μοντέλων τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 911 1963 - 1974 [video]

Ο Porsche όμως είχε την ιδέα να τοποθετήσει χρυσούς αριθμούς με την ονομασία του μοντέλου στο ταμπλό και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Και αυτοί οι αριθμοί, το 9, το 0 και το 1, είχαν ήδη παραχθεί και ήταν έτοιμοι για χρήση. Οπότε ο Porsche δεν χρησιμοποίησε το 0, τοποθέτησε έναν ακόμα άσσο και έτσι γεννήθηκε η θρυλική «911».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube