«Εκπαιδευτικό» video του 1935 εξηγεί την υπεροχή της ανεξάρτητης ανάρτησης

«Εκπαιδευτικό» video του 1935 εξηγεί την υπεροχή της ανεξάρτητης ανάρτησης

Προφανώς οι περισσότεροι το γνωρίζετε, αλλά ακόμα κι έτσι θα θαυμάσετε αυτό το εκπαιδευτικό φιλμάκι που εξηγεί την αρχιτεκτονική της ανάρτησης.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η έλευση της ανεξάρτητης ανάρτησης ήταν ένα από τα πρώτα βήματα που έκανε η αυτοκινητοβιομηχανία από το στοιχειώδες, με βάση τις άμαξες,  μεταφορικό μέσο στο μοντέρνο αυτοκίνητο, όπως αυτό το γνωρίζουμε σήμερα.

Μπορεί σήμερα κάποια τζιποειδή ακόμα να χρησιμοποιούν πίσω τον παλιό τρόπο στήριξης με άκαμπτο άξονα και φύλλα σούστας, αλλά εμπρός η αρχιτεκτονική με ελατήρια και ανεξάρτητη ανάρτηση είναι πλέον κοινός τόπος.

Αλλά πώς λειτουργεί η ανεξάρτητη ανάρτηση και γιατί βελτιώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τόσο δραστικά;  Ο Jamison Handy απαντά μέσα από ένα φιλμ του 1935, ανάμεσα στα πολλά που έφτιαξε και θα δείξουμε προσεχώς στο drive.gr. 

Όπως όλα τα φιλμ της προαναφερθείσας σειράς του Jam Handy, και αυτό στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μεγάλο διαφημιστικό της Chevrolet, του οποίου η παραγωγή έγινε το 1935, όταν η ανεξάρτητη ανάρτηση με γόνατα και ελατήρια ήταν ό,τι υπερσύγχρονο είχαν να επιδείξουν οι κατασκευαστές.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά πράγματα άλλαξαν και αν είσαστε εξοικειωμένος με το δομή ενός μοντέρνου πλαισίου, ήδη θα γνωρίζετε τα βασικά πλεονεκτήματα αυτής της ανάρτησης. Αλλά ακόμα και στην περίπτωσή σας, θα λατρέψετε τον τρόπο που αυτό το κλασικό φιλμ τα εξηγεί, όπως και τη ντοκιμαντερίστικη φωνή και εκφορά του αφηγητή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube