Η απίστευτη ιστορία των αυτοκινήτων ράλι της Ford

Η απίστευτη ιστορία των αυτοκινήτων ράλι της Ford

Ένα απολαυστικό video, με σφιχτό μοντάζ, όπου σε 1’ 46” ξετυλίγονται 46 χρόνια ιστορίας της Ford στα ράλι υπό τα διακριτικά «RS».

Τα πάντα ξεκίνησαν το 1970 από το Ford Advanced Vehicle Operations με το Escort AVO RS1600 RS Twin Cam. Κάτω από το καπό φορούσε τον 1,6λιτρο κινητήρα BDA που είχε η Ford στη Formula 2. Με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής που κινούνταν με λουρί και 16βάλβιδο καπάκι, η μέγιστη ισχύς έφτανε τους 120 PS.

Από τότε, το Μπλε Οβάλ δίνει το σήμα «Ralley Sport» σε όλα τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ράλι, αλλά και στις εκδόσεις δρόμου που αναφέρονται σε αυτά. Τελευταίο της σειρά, το Focus RS 2016 που μόλις δοκιμάσαμε και θα μπορέσετε να διαβάσετε στο τεύχος του DRIVE που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες. Και φυσικά να το δείτε σε video, όπως κανένας άλλος στην Ελλάδα δεν κατέχει να φτιάχνει.

Αποδίδοντας φόρο τιμής στα 46 χρόνια από την εποχή του πρώτου RS, η Ford μοντάρισε ένα video από το πρώτο RS1600 μέχρι το σημερινό Focus RS. Απολαύστε το. Και μην ξεχάστε να διαβάσετε όλη την ιστορία των Ford RS, εδώ!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube