Δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε αυτή την σπάνια Alfa [video]

Δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε αυτή την σπάνια Alfa [video]

O Chris Harris οδηγεί την Alfaholics GTA-R 290. Μια πολύ ιδιαίτερη Giulia της σειράς 105.

Ότι είναι η Singer για την Porsche είναι η Alfaholics για την Alfa Romeo. Το όνομα τα λέει όλα. Οι Maxim, Andrew και Richard Banks, ιδιοκτήτες της εταιρείας, έχουν πραγματικό πάθος με τις Alfa Romeo και ειδικότερα τις Giulia της σειράς 105.

Ασχολούνται με την ανακατασκευή κλασικών Alfa, με τους αγώνες κλασικών αυτοκινήτων, αλλά και με τις restomods, δηλαδή τη δημιουργία κλασικών Alfa με σύγχρονα μηχανικά μέρη. Η συγκεκριμένη Alfaholics GTA-R 290 έχει ξεκινήσει ως μια κλασική GTV, αλλά το αμάξωμά της γδύθηκε και ράφτηκε ολόκληρο (μπορείτε να παραγγείλετε και αλουμινένιο αμάξωμα, αν θέλετε). Οι πόρτες, το εμπρός και το πίσω καπό είναι από ανθρακονήματα. Ο κινητήρας είναι ένας Twin Spark 2,3 λίτρων με εγκέφαλο της Motec και ψεκασμό, που αποδίδει πάνω από 240 άλογα στις 7.000 rpm.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Συνδυάζεται με ένα 5άρι κιβώτιο με πυκνές σχέσεις, που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς μέσω ενός ελεγχόμενου διαφορικού της ίδιας της Alfaholics, με δισκάκια πυροσυσσωματωμένου χαλκού. Έχει επίσης ελαφρωμένο κεντρικό άξονα, τρυπημένα (κούφια) ημιαξόνια, ανοξείδωτο σύστημα εξαγωγής και ψυγεία νερού και λαδιού από αλουμίνιο.

Η ανάρτηση έχει αντίστοιχες βελτιώσεις. Τα επάνω μπροστινά ψαλίδια είναι από τιτάνιο, έχει τοποθετηθεί κιτ βελτίωσης της γεωμετρίας, αλουμινένια αμορτισέρ αερίου διπλής ρύθμισης, το ύψος είναι ρυθμιζόμενο, οι βίδες είναι τιτανίου, οι θολόμπαρα αλουμινένια και οι υστερούντες βραχίονες του πίσω άξονα ελαφρύτεροι.

Το σύστημα διεύθυνσης είναι μεταβλητού βήματος, υπάρχει ρολ-κέιτζ (κλουβί) 12 σημείων Τ45 επενδεδυμένο με δέρμα (!), ρεζερβουάρ βενζίνης ασφαλείας γεμισμένο με αφρό, μέσα κάθεσαι σε μπάκετ της Recaro, πατάς σε μάλλινες μοκέτες και βλέπεις μέσα από ηλεκτρικά θερμαινόμενο παρμπρίζ. Πόσο κοστίζει μια τέτοια Alfaholics GTA-R 290; Κάπου 270.000 ευρώ, δηλαδή όσο τέσσερις σύγχρονες Giulia Quadrifoglio (στο εξωτερικό). Πολλά λεφτά, αλλά αν σκεφτείς τις προδιαγραφές και δεις τη μοναδική προσοχή στη λεπτομέρεια και το μεράκι με το οποίο έχει κατασκευαστεί, θα βρεις ότι τα αξίζει. Άλλωστε, όπως λένε όσοι την οδήγησαν, η αίσθηση είναι μοναδική. Και οι επιδόσεις άκρως ενδιαφέρουσες, αφού το «290» σημαίνει 290 άλογα ανά τόνο βάρους.

Πηγή Top Gear

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube