Δείτε κι ακούστε τη θρυλική Porsche 906 σε αγώνα ανάβασης [videos]

Δείτε κι ακούστε τη θρυλική Porsche 906 σε αγώνα ανάβασης [videos]

Ο οδηγός της γκαζώνει και στρίβει χωρίς να τον νοιάζει ότι το κλασικό αυτοκίνητο κοστίζει σήμερα πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ!

Η 906 Carrera 6 του 1966 ήταν η τελευταία αγωνιστική Porsche που μπορούσε να κυκλοφορήσει νόμιμα στο δρόμο.

Αντικατέστησε την εξίσου θρυλική 904 και είχε σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, πολυστερικό χειροποίητο αμάξωμα και βάρος μόλις 580 kg. Έτσι, οι 220 ίπποι του 2λιτρου 6κύλινδρου boxer με τα καρμπιρατέρ, της έδιναν εξαιρετικές επιδόσεις για την εποχή.

Οι αγωνιστικές επιτυχίες της 906 ήταν αναρίθμητες, με πλήρη κυριαρχία στην κλάση της αλλά και απόλυτες διακρίσεις όπως η 4η θέση γενικής στις 24 Ώρες του Le Mans και τις 12 Ώρες του Sebring του 1966, και κυρίως η πρώτη θέση γενικής στο Τarga Florio της ίδιας χρονιάς.

Η Porsche έφτιαξε μόνο 50 τέτοια αυτοκίνητα και αναμενόμενα οι τιμές τους σήμερα είναι αστρονομικές. Όμως αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τον Mario Sala, που θα τον δείτε στο video να την οδηγεί χωρίς αύριο στη φετινή Ανάβαση Alpe del Nevegal.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια Lancia Stratos να στρίβει στην ίδια Ανάβαση [video]

O Mario Sala πρωταγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα κλασικών αυτοκινήτων με την 51χρονη Porsche, η οποία δείχνει και ακούγεται σαν να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος.

Ακούστε την να ουρλιάζει στις 8.500 rpm, στο κλιπ της ItalianSupercarVideo, και δείτε την να στρίβει διώχνοντας την ουρά της στην έξοδο της φουρκέτας.

Θα οδηγούσατε εσείς έτσι ένα τέτοιο πανάκριβο κόσμημα;

[Πηγή: ItalianSupercarVideo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube