Bentley Blower 1929, δεν υπάρχει πιο βρετανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο [video]

Bentley Blower 1929, δεν υπάρχει πιο βρετανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο [video]

H Bentley του Sir Henry "Tim" Birkin στο Goodwood, με τον Richard Charlesworth πίσω από το τιμόνι. Ψήφο στη Βρετανία!

Αυτό είναι ίσως το πιο βρετανικό video που μπορείτε να δείτε –μια αγωνιστική Bentley Blower με ένα άνδρα, ονόματι Richard Charlesworth, να οργώνει το κτήμα του Goodwood.

Το μόνο πιο βρετανικό θα ήταν στο τιμόνι να καθόταν ο βασιλιάς Φίλιππος και δούκας του Εδιμβούργου και δίπλα η βασίλισσα Ελισάβετ! Μια νότα πατριωτισμού, ακόμα κι αν δεν είσαι Βρετανός.

Το Goodwood Road & Racing ποστάρισε το video με αυτή την Bentley του 1929 στο κανάλι του στο YouTube και αξίζει να του δώσετε το χρόνο σας για να το δείτε. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη βρετανικότητα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις ένα αγωνιστικό του Le Mans των ’20s να αισθάνεται έτη φωτός μακριά από τα υβριδικά πρωτότυπα που το περιτριγυρίζουν.


Sir Henry Ralph Stanley "Tim" Birkin, 3ος βαρονέτος, οδηγός αγώνων και μέλος των «Bentley Boys», 1896-1933

Αυτό ειδικά το αυτοκίνητο επινοήθηκε από τον Sir Henry "Tim" Birkin, πιλότο της RAF κι ένα από τα μέλη των αυθεντικών, των πρώτων «Bentley Boys». Για την εγκυκλοπεδική κατάρτισή σας να αναφέρουμε ότι τα «Αγόρια της Bentley» ήταν μια ομάδα ευπόρων βρετανών αγωνιζομένων που οδηγούσαν –τι άλλο; αγωνιστικές Bentley- κατακτώντας τη μια νίκη πίσω από την άλλη, τη δεκαετία του ’20, διατηρώντας τη φήμη της εταιρείας στις υψηλές επιδόσεις ζωντανή και ψηλά. Ο Birkin που ήθελε κάτι ταχύτερο από τις αγωνιστικές Mercedes-Benz SSK έπεισε τον Woolf Barnato, ιδιοκτήτη της εταιρείας και μέλος«Bentley Boys», να τοποθετήσει κομπρέσορα στον 4,5λιτρο 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Bentley. Κι έτσι προέκυψε το αυτοκίνητο που έγινε γνωστό ως «Birkin Bentley Blower».

Μπορεί να μην νίκησε ποτέ στο Le Mans, αλλά παραμένει ακαθαίρετο έμβλημα της αυτοκίνησης και της Βρετανίας ειδικότερα. Η πεμπτουσία του βρετανικού αυτοκινήτου.

[Πηγή Goodwood Road & Racing μέσω Youtube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube