911 Strosek Mega Speedster: μια φαντασίωση των 90’s στο σφυρί

911 Strosek Mega Speedster: μια φαντασίωση των 90’s στο σφυρί

Σπάνια ένα βελτιωμένο αυτοκίνητο γίνεται classic. Η συγκεκριμένη 911 είναι μία από αυτές και δημοπρατείται στις 28 Ιανουαρίου από τον οίκο Bonhams.

Η βασισμένη στην 964 έκδοση Speedster της 911 είχε κατασκευαστεί από την Porsche σε λιγότερα από 1.000 αντίτυπα το 1993. Η συγκεκριμένη είχε δεχθεί τις περιποιήσεις του Vittorio Strosek και είχε παραδοθεί καινούρια στην Florida. Σήμερα έχει κάτω από 10.000 km.

Οι βελτιωτές Porsche συνηθίζουν να βελτιώνουν τις 911 κάνοντας συνδυασμούς από τα καλύτερα μηχανικά μέρη που το εργοστάσιο τοποθετεί στις διάφορες εκδόσεις. Τα οποία στην συνέχεια αναβαθμίζουν. Η συγκεκριμένη βελτίωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο αερόψυκτος εξακύλινδρος boxer 3,6 λίτρων αποδίδει 274 ίππους και συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Από τα μηχανικά μέρη, μόνο η ανάρτηση είναι εξαρχής κατασκευασμένη και ρυθμισμένη από την Strosek. Ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών της OZ.

Η Strosek Mega Speedster ξεχώριζε από το ειδικά φτιαγμένο πολύ φαρδύ αμάξωμα, με το  «επίπεδο» αιχμηρό ρύγχος slantnose και τους ελλειψοειδείς προβολείς. Ειδικά σχεδιασμένοι είναι και οι καθρέφτες όπως φυσικά και το ιδιαίτερο Maritime Blue χρώμα. Τροποποιημένο είναι και το εσωτερικό, εφοδιασμένο με τα μονοκόμματα μπάκετ της σκληροπυρηνικής RS και το μπλε χρώμα να κυριαρχεί στις δερμάτινες επενδύσεις.  Το αυτοκίνητο δεν είναι η επιτομή του λεπτού γούστου. Κάθε άλλο… Έχει όμως εκτόπισμα και πανίσχυρη προσωπικότητα. Τέτοια που εκτιμάται ότι θα φτάσει να πουληθεί από 180.000 ως 200.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube