Υπέροχο σετ από αυτοκίνητα του Group B και ένα Gr.4 σε δημοπρασία [68 φωτ.]

Υπέροχο σετ από αυτοκίνητα του Group B και ένα Gr.4 σε δημοπρασία [68 φωτ.]

O οίκος Bonhams στις 18 Αυγούστου θα βγάλει σε δημοπρασία στο Monterey έξι αγωνιστικά του Group B και ένα Group 4.

Ύστερα από τον οίκο RM Sotheby's που έβγαλε στο σφυρί δύο «πολιτικά» Group B στη Villa Erba είναι η σειρά του οίκου δημοπρασιών Bonhams να ταράξουν τα νερά.

Η κολεξιόν από ράλικαρ του Group B και του Gr.4 αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα highlights στο Quail Lodge στο Carmel, κατά τη διάρκεια του επώνυμου Motorsports Gathering. Αυτοκίνητα του ’70 και του ’80, όλα από μία και μόνη συλλογή, όλα χωρίς επιφύλαξη τιμής, και για πρώτη φορά στην πιάτσα.

Με τη Lancia να κυριαρχεί στη σκηνή των ράλι εκείνη την εποχή, δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχουν τρία αυτοκίνητα που εκπροσωπούν την ιταλική εταιρεία. Μια πανέμορφη Stratos HF Stradale του 1975, η έκδοση δρόμου του περίφημου ράλικαρ Gr.4 που πήρε τον τίτλο στο World Rally Championship το 1974, το ’75 και το ’76. Ένα αυτοκίνητο με 12.610 km στο οδόμετρο. Στην παρέα της Via Ormea και Lancia 037 Stradale του 1983, επίσης η «πολιτική» έκδοση του τελευταίου πισωκίνητου ράλικαρ που κατέκτησε τον τίτλο στο WRC την ίδια χρονιά, πριν τα τετρακίνητα αγωνιστικά μονοπωλήσουν τις νίκες. Το αυτοκίνητο, με μηχανικό συμπιεστή για να εξαλείψει τα προβλήματα της απόκρισης, εκπροσωπείται εδώ από ένα ορίτζιναλ κομμάτι με μόλις 9.342 km στο κοντέρ. Οι Lancia ολοκληρώνουν την παρουσία τους με μια Delta S4 Stradale του 1985 με 8.851 km.

Κι επειδή τα ράλι δεν είναι μόνο Lancia, υπάρχει διαθέσιμο ένα ζευγάρι Ford RS2000s του 1986. Δύο από τα 200 που κατασκευάστηκαν συνολικά, με το ένα από αυτά να είναι το ακόμα σπανιότερο προδιαγραφών «Evolution». Και αν δεν σας φτάνουν αυτά, η συλλογή περιλαμβάνει ακόμα ένα Audi Sport Quattro S1 και ένα Peugeot 205 T16, με το τελευταίο να έχει 1.126 km στο οδόμετρο. Μόνο.

Αν είστε λοιπόν συλλέκτης και φανατικός των ράλι, εγκαταλείπετε μεσούντος του Αυγούστου τις διακοπές για να τα δείτε από κοντά και πιθανώς να αγοράσετε κάποιο. Για τους υπόλοιπους, που είμαστε φανατικοί των κλασικών αυτοκινήτων και των ράλι, αλλά μας λείπουν 99 δρχ. για να βάλουμε στην πάντα ένα κατοστάρικο, υπάρχει η γκαλερί των φωτογραφιών από τους Bonhams/P. Litwinksi.

[Πηγή Bonhams]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube