Škoda, 110 χρόνια αυτοκινητικής ιστορίας

Škoda, 110 χρόνια αυτοκινητικής ιστορίας

Η Škoda γιορτάζει 110 χρόνια αυτοκινητικής παραγωγής, ρίχνοντας μια νοσταλγική ματιά στο αυθεντικό Laurin & Klement Voiturette A.

Η Laurin & Klement Voiturette A παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 1905 και φορούσε δικύλινδρο 1.00άρι μοτέρ χωρίς μπαταρία (με μανιατό χαμηλού βολτάζ) που απέδιδε μέγιστη ισχύ επτά ίππων. Η κίνηση περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου με τρεις ταχύτητες που επέτρεπαν στη Voiturette Α να πιάνει τα 40 km/h.

Οι Václav Laurin και Václav Klement κατασκεύασαν πάνω από 44 Voiturette A, των οποίων η επιτυχία άνοιξε το μονοπάτι για να ξεκινήσει η βιομηχανική παραγωγή των αυτοκινήτων Škoda, όταν η εταιρεία αποκτήθηκε το 1925 από τη Škoda Works και άρχισε να λειτουργεί υπό την επωνυμία Škoda Auto.  Έτσι, μέσα από μια πορεία 110 ετών, με τα πάνω της και τα κάτω της, η τσεχική εταιρεία έχει πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 17 εκατ. αυτοκίνητα.

Σε δήλωσή του, ο Bohdan Wojnar, μέλλος του διοικητικού συμβουλίου της Škoda, είπε: «Είμαστε περήφανοι για τα 110 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο του Mladá Boleslav. Με ειδίκευση, θάρρος και ενεργεια, οι Laurin και Klement έθεσαν τα θεμέλια για τη μελλοντική επιτυχία της Škoda. Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Δημοκρατία της Τσεχίας από τη Škoda απολαμβάνουν μιας εξαιρετικής φήμης σε όλο τον κόσμο».

[Πηγή Škoda]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube