Πωλείται η Facel Vega Facel του Ringo Star

Πωλείται η Facel Vega Facel του Ringo Star

Ένα σπάνιο 4θέσιο κουπέ του 1964, από τα δύο με 6,7λιτρο μοτέρ V8 που έχουν κατασκευαστεί με αυτές τις προδιαγραφές.

Ήταν μια εποχή που οι «καθώς πρέπει» σταρ θα διάλεγαν Mercedes-Benz 600, Rolls-Royce, άντε στο τσακίρ κέφι, μια Bentley.

Αλλά για ένα μέλος των Beatles, συγκρότημα «πιο δημοφιλές και από το Χριστό» χρειαζόταν ένα αντικομφορμιστικό αυτοκίνητο. Ε, αυτό εκείνη την εποχή ήταν μια Facel Vega. Γρήγορο όπως ένα δημιούργημα του Maranello, πιο συβαρίτικο από μια Rolls και πιο κομψό από ένα άγνωστο Iso.

Έτσι λοιπόν ο Ringo Star διάλεξε μια Facel Vega Facel II. Και μάλιστα όχι όποια κι όποια –αν είναι δυνατόν να πεις έτσι για αυτό το αυτοκίνητο.



Η ειδική παραγγελία αφορά το μοτέρ που δεν είναι το κλασικό Typhoon 6.3 της Chrysler με τους 390 PS. Το εντυπωσιακό 4θέσιο κουπέ Facel του Ringo φορά V8 μεν, αλλά με χωρητικότητα 6,7 λίτρα και εκτιμώμενη ισχύ πάνω από 420 PS. Οπότε τα 240 km/h του στάνταρ Facel τα έχει για πλάκα. Α! Και να μην το ξεχάσουμε! Μόνο δύο κομμάτια 6,7 λιτρα Facel II έχουν κατασκευαστεί, ενώ παράλληλα το αυτοκίνητο του Ringo είναι και ένα από τα 27 δεξιοτίμονα.

Αν ενδιαφέρεστε, ο οίκος Bonhams βγάζει τη Facel Vega Facel II του Ringo σε δημοπρασία την 1η Δεκεμβρίου. Καλού κακού κοιτάχτε αν στον τραπεζικό σας λογαριασμό υπάρχουν τα απαιτούμενα, καθώς η τιμή της αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα στα 250.000 με 300.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube