Ο Mr Bean πουλάει τη McLaren F1 του

Ο Mr Bean πουλάει τη McLaren F1 του

Προς πώληση βγαίνει η McLaren F1 του 1997 με την οποία έχει τρακάρει δύο φορές ο Βρετανός κωμικός Rowan Atkinson.

Ο γνωστός μας Mr Bean, κατά κόσμο Rowan Atkinson, είναι ένας από τους λίγους τυχερούς ιδιοκτήτες μιας McLaren F1 στον κόσμο, αλλά όπως φαίνεται της έχει βάλει πωλητήριο.

Η McLaren F1 ήταν ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’90, με τιμή που έφτανε τις £640.000 στο Ην. Βασίλειο. Έχουν κατασκευαστεί συνολικά 106 F1, μαζί με τα αγωνιστικά και τα πρωτότυπα, από τις οποίες μόνο 64 πουλήθηκαν εξ αρχής ως αυτοκίνητα δρόμου. Ο Rowan Atkinson έχει το Νο 61, μια F1 σε σκούρο κόκκινο χρώμα (burgundy) που έχει περάσει μια περιπετειώδη ζωή στα χέρια του.

Η πρώτη «στραβή» συνέβη νωρίς-νωρίς. Τον Οκτώβριο του 1999 ο Atkinson δεν πρόλαβε να φρενάρει και κάρφωσε τη McLaren του πάνω σε ένα προπορευόμενο Austin Metro, προκαλώντας ζημιές στο εμπρός μέρος της. Ακολούθησαν αρκετά χρόνια χωρίς δράματα μέχρι το καλοκαίρι του 2011, όταν έχασε τον έλεγχο με μεγάλη ταχύτητα και χτύπησε με το πλάι και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ένα δέντρο και μια κολόνα φωτισμού.

Εκείνη τη φορά ο ίδιος είχε τραυματιστεί στον ώμο ενώ και η ζημιά ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Η ασφαλιστική του χρειάστηκε να πληρώσει στη McLaren £910.000 (€1,2 εκατ.) για την επισκευή της. Εξωφρενικό ποσό, αλλά πολύ μικρότερο από την αξία του αυτοκινήτου σήμερα. Σήμερα, που ο Rowan Atkinson αποφάσισε να την πουλήσει μετά από 17 χρόνια, 41.000 μίλια (66.000 km) και δύο τρακαρίσματα, ζητάει για αυτή £8 εκατ. (€10,7 εκατ.).

[Πηγή: Telegraph]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube