O Jay Leno και η Mercedes-Benz 300SL [video]

O Jay Leno και η Mercedes-Benz 300SL [video]

Κλασικά αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά. Λίγα όμως έχουν τη λάμψη ή τις αγωνιστικές περγαμηνές της Gullwing.

Δεν έχει δισκόφρενα, ραδιόφωνο, ούτε καν παράθυρα κι όμως είναι το διασημότερο μοντέλο όλων των εποχών που έχει φορέσει το τριάκτινο αστέρι.

Η 300SL αρχικά σχεδιάστηκε ως αγωνιστικό και οι χαρακτηριστικές «gullwing» πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, και τις χάρισαν το αντίστοιχο προσωνύμιο, ήταν η λύση που έδωσαν οι σχεδιαστές της Mercedes στο πολύ ψηλό κατώφλι που δημιουργούσε το σασί.

Όταν η γερμανική μάρκα πείστηκε να την βάλει στην παραγωγή το 1954, η 300SL προκάλεσε αίσθηση αφού, πέρα από το σχήμα της, έπιανε τελική 240 km/h σε μια εποχή που τα 160 φαίνονταν πολλά...

Ο Jay Leno έχει μια τεράστια συλλογή αυτοκινήτων κι ένα αντίστοιχα μεγάλο γκαράζ, το οποίο έχει χωρίσει σε τμήματα ανάλογα με τη μάρκα των αυτοκινήτων που φιλοξενεί το καθένα.

Στο τμήμα της Mercedes-Benz, το νεότερο απόκτημά του είναι μια κόκκινη 300SL που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της είχε αφήσει να ξεροψήνεται κάτω από τον καυτό ήλιο στην έρημο της Καλιφόρνια. Το αυτοκίνητο ήταν του 1955, ατρακάριστο και με όλα τα μηχανικά μέρη στη θέση τους.

Όλα, εκτός από ένα: το μοτέρ. Αυτό βρισκόταν λυμένο σε κομμάτια. Κάτι που διευκόλυνε τον Leno στο να πετύχει λίγο χαμηλότερη τιμή από τις $700.000-1.000.000 που «παίζουν» συνήθως οι 300SL, από την άλλη επέβαλε ολική ανακατασκευή.

Ο παρουσιαστής όμως είναι μαθημένος σε αυτά και, χάρη και στο τμήμα Classics της Mercedes, το επανέφερε στην αρχική του κατάσταση. Το μόνο που άφησε άθικτο είναι το χρώμα, που έχει ξεφτίσει σε ορισμένα σημεία, αλλά κι αυτό θα το φροντίσει αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube