Μυστική συλλογή μοτοσικλετών Brough Superior σε αχυρώνα

Μυστική συλλογή μοτοσικλετών Brough Superior σε αχυρώνα

Μια μυστική συλλογή σπάνιων μοτοσικλετών Brough Superior ανακαλύφθηκε στην Κορνουάλη, στη Βρετανία και δημοπρατείται τον Απρίλιο από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams.

Οι μοτοσικλέτες από την Brough Superior ήταν κομμάτια υπέρ-υψηλών επιδόσεων πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως εκ τούτου, οι συλλέκτες του είδους είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν  μεγάλα ποσά είτε για την αγορά είτε για να αποκαταστήσουν αυτές τις μοτό της απαράμιλλης τεχνολογικής και κατασκευαστικής μαστοριάς.

Οκτώ τέτοιες μοτοσικλέτες θα δημοπρατηθούν από τoν οίκο δημοπρασιών  Bonhams στις 24 Απριλίου. Μια συλλογή που ανακαλύφθηκε στον αχυρώνα μιας φάρμας στη Βρετανία. Οι μοτό βρέθηκαν σε κακό χάλι, αλλά παρόλα αυτά ο δημοπράτης αναμένει η δημοπράτησή τους να του αποφέρει χοντρό χρήμα.  

Ένα μέλος του Brough Superior Club είχε συλλέξει τις περισσότερες από αυτές στις αρχές του ’60 και σταδιακά τις αποθήκευσε σε αχυρώνα στο χωριό Cornish του Bodmin Moor, στη βορειανατολική Κορνουάλη. Ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν την ύπαρξή τους. «Αυτές είναι οι τελευταίες γνωστές μη αποκαταστημένες Brough Superiors. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία, όπως αυτή», δήλωσε ο Ben Walker, γενικός διευθυντής του Bonhams Collectors' Motorcycle Department, στην ανακοίνωση της δημοπρασίας.

Σαβούρα και παλιοσίδερα κάλυπταν τις μοτοσικλέτες αυτές για περίπου 50 χρόνια και η κατάστασή τους ποικίλει: Από σχεδόν πλήρεις –αλλά σε κακή κατάσταση- μέχρι σε ένα σωρό από εξαρτήματα. Ο οίκος Bonhams θεωρεί ότι όλες είναι αποκαταστάσιμες, αλλά ο μελλοντικός ιδιοκτήτης τους θα πρέπει να διαθέτει πολύ παχύ πορτοφόλι για να κάνει την αποκατάσταση πραγματικότητα. Μια BS4 750 cc του 1938 αναμένεται να πιάσει το μεγαλύτερη τιμή, κάτι ανάμεσα στις €108 έως €162 χιλιάδες ευρώ. Ενώ τη πιο χαμηλή δύο SS80 σε εξαρτήματα, με τιμή €8.100 έως €10.800.

Δείτε την gallery με τις φωτογραφίες αυτών των σπάνιων μοτοσικλετών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube