Μια Lancia Delta HF Integrale Evo του Gr. A έπιασε €250.000

Μια Lancia Delta HF Integrale Evo του Gr. A έπιασε €250.000

Στην πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Silverstone Auctions, άλλαξε χέρια μια Lancia Delta HF Integrale 16V του 1990, την οποία έχει οδηγήσει ο Juha Kankkunen.

Ένα μεταχειρισμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο κερδίζει αξία με βάση τις επιτυχίες του στους αγώνες, και τα ονόματα των οδηγών που έπιασαν το τιμόνι του.

Ένα αγωνιστικό που έχει σίγουρα να «πει» πολλές ιστορίες είναι αυτή η Lancia Delta HF Integrale 16V. Πρόκειται για το εργοστασιακό αυτοκίνητο του Gr. A με το οποίο το 1990 ο Juha Kankkunen, ήδη τετράκις πρωταθλητής τότε, συμμετείχε στο Ράλι 1.000 Λιμνών, με συνοδηγό τον Juha Piironen, τερματίζοντας στην 5η θέση του αγώνα. Μέσα στην ίδια χρονιά πουλήθηκε στην αγωνιστική ομάδα Jolly Club, και τα χρώματα της Martini Racing αντικαταστάθηκαν με εκείνα της FINA. Τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν η 4η θέση των Cerrato-Cerri στο Ράλι Σαν Ρέμο και η 10η των Droogmans-Joosten στο RAC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alfa Romeo 155 2.0 ΤΒ 4x4 1992-1997: Η πιο... Lancia από τις Alfa

Το 1991, με τα χρώματα της Esso πλέον, αυτή η Delta οδηγήθηκε από τον Fabrizio Tabaton, ενώ την επόμενη χρονιά απέκτησε τις προδιαγραφές της HF Evoluzione, μετά τις επεμβάσεις της ιταλικής CECOMP. Από το 1994 το αυτοκίνητο βρίσκεται στο Ην. Βασίλειο, συμμετέχοντας επιλεκτικά σε αγώνες του βρετανικού πρωταθλήματος ως το 2000. Πάνω του φέρει ακόμα τις αρχικές, ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας: TO 23905P.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Την περασμένη εβδομάδα, στη δημοπρασία Silverstone Classic Competition Car Auction που πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη πίστα, η συγκεκριμένη Lancia Delta πέρασε στα χέρια του νέου της ιδιοκτήτη. Ο οποίος για να την αποκτήσει πρόσφερε £225.000, ήτοι περίπου €250.000. Καλορίζικη!

[Πηγή: Silverstone Auctions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube