Κάτι ασυνήθιστο: μια Ferrari 412 του '89 με καρότσα

Κάτι ασυνήθιστο: μια Ferrari 412 του '89 με καρότσα

Ιεροσυλία ή απλώς μια λύση για τους επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με στιλ;

Η Ferrari δεν έφτιαξε ποτέ κάποιο pick-up φορτηγάκι, αφήνοντας ανικανοποίητους τους εύπορους επαγγελματίες που θα αγόραζαν κάτι τέτοιο για την επιχείρησή τους. Ευτυχώς, ή δυστυχώς κατά μια άλλη άποψη, κάποιοι ανέλαβαν να κάνουν την ιδέα πραγματικότητα σήμερα.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες φτιάχτηκε από το Supercar Workshop, το τμήμα custom κατασκευών του London Motor Museum. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε μια Ferrari 412 του 1989, η οποία ως ένα από τα λιγότερο δημοφιλή μοντέλα της εταιρίας πωλείται αρκετά φτηνά σήμερα.



Κατά τη μετατροπή αφαιρέθηκαν τα τελευταία 30 cm της οροφής και ολόκληρο το πίσω μέρος διαμορφώθηκε ως καρότσα. Καλύφθηκε μάλιστα ολόκληρη με ξύλο teak, όπως αυτό που συναντάμε στα καλύτερα σκάφη αναψυχής. Και η πίσω ανάρτηση ενισχύθηκε κατάλληλα για να αντέχει το αυξημένο βάρος όταν φορτώνεται με εμπόρευμα.



Άλλες επεμβάσεις σε επίπεδο μηχανικών μερών δεν έχουν γίνει, εκτός από την εξάτμιση που απέκτησε κλαπέτο ώστε να είναι ήσυχη ή θορυβώδης, αναλόγως της διάθεσης του επαγγελματία οδηγού. Στην καμπίνα τοποθετήθηκε ένα κορυφαίο ηχοσύστημα και ολόκληρο το αυτοκίνητο βάφτηκε σε κόκκινο Ferrari Rosso.



Οι λάτρεις των κλασσικών μοντέλων σίγουρα θα χαρακτηρίσουν μια τέτοια επέμβαση ιεροσυλία, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι σε μερικά χρόνια από σήμερα είναι πιθανό αυτή η Ferrari 412 να αξίζει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη.

[Πηγή: Classic Driver]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube