Κάποιος τρολάρει με μια Ferrari 250 GTO

Κάποιος τρολάρει με μια Ferrari 250 GTO

Η αγγελία μιας Ferrari 250 GTO με τιμή €47,6 εκατ. (!) φαίνεται τελικά πως έχει φτιαχτεί για το promotion ενός... συμπληρώματος διατροφής.

Ιστορικά όπως η Ferrari 250 GTO συνήθως αλλάζουν χέρια μέσα από δημοπρασίες, όπου η ζήτηση καθορίζει και την τιμή τους. Οπότε μια διαδικτυακή αγγελία πώλησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου προς €47,6 εκατ. δεν είναι απίθανο να αποδειχθεί φάρσα.

Πριν από μερικές μέρες εμφανίστηκε στην παγκόσμιας εμβέλειας ιστοσελίδα αγγελιών mobile.de η καταχώρηση μιας Ferrari 250 GTO του 1962. Με τιμή προ φόρων €40 εκατ. και τελικό κόστος €47,6 εκατ. είναι αυτή τη στιγμή το ακριβότερο αυτοκίνητο που διατίθεται προς πώληση εκεί, με αρκετή διαφορά από το 2o: μια Ferrari 250 GT California που πωλείται προς €12,5 εκατ. Παρότι οι παραπάνω τιμές δεν είναι παράλογες για κανένα από τα δύο αυτοκίνητα, αυτές συνήθως επιτυγχάνονται σε κάποια δημοπρασία και δεν αποφασίζονται από τον πωλητή. Ούτε βέβαια συνηθίζεται να πωλούνται τέτοια αυτοκίνητα μέσω μιας απλής αγγελίας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση προκάλεσε το ενδιαφέρον του ειδικού σε θέματα ιστορικών Ferrari Marcel Massini. Ενός ανθρώπου που έχει πλήρη γνώση για την πορεία καθεμιάς από τις 39 Ferrari 250 GTO που είχαν παραχθεί από το 1962 ως το 1964. Και όπως φαντάζεστε, η συγκεκριμένη 250 GTO δεν υπάρχει στα κιτάπια του. «Σας διαβεβαιώνω ότι γνωρίζω με 100% σιγουριά πού βρίσκονται όλα αυτά τα αυτοκίνητα σήμερα. Και η GTO της αγγελίας δεν είναι ένα από αυτά», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. Το ότι ο ιδιοκτήτης της επέλεξε να την πουλήσει μέσω διαδικτύου αντί να την παραχωρήσει σε κάποιον οίκο δημοπρασιών, όπου θα εξεταζόταν η γνησιότητα του αυτοκινήτου, ωθεί τον Massini στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάποια replica.

Το μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο είναι το αν πράγματι υπάρχει κάποια 250 GTO προς πώληση, είτε γνήσια είτε replica. Κι αυτό γιατί στην αγγελία αναφέρεται ότι η πώληση γίνεται με τη χορηγία της Mega NFC, μιας εταιρίας που παράγει ένα συμπλήρωμα διατροφής το οποίο υποτίθεται ότι είναι αποτοξινωτικό, αντιγηραντικό και 1.000 φορές δυνατότερο από τις βιταμίνες A και Ε. Αναφέρεται μάλιστα ότι ο αγοραστής αυτής της 250 GTO θα προμηθευτεί μαζί δωρεάν αρκετά τέτοια χάπια για έναν ολόκληρο χρόνο. Και κάπου εκεί είναι πλέον εμφανές ότι απλώς... κάποιος τρολάρει.

[Πηγή: Left Lane]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube