Η ιστορία ζωντάνεψε στο Goodwood Revival 2013 [video]

Η ιστορία ζωντάνεψε στο Goodwood Revival 2013 [video]

Το περασμένο ΣΚ συγκεντρώθηκαν στο Goodwood μοναδικά ιστορικά αυτοκίνητα και οδηγοί-θρύλοι.

Το κοινό του Goodwood Revival 2013, που διοργανώθηκε το περασμένο ΣΚ, είχε την ευκαιρία να δει κάποιους από τους θρυλικότερους εν ζωή οδηγούς αγώνων να κοντράρονται μεταξύ τους στην πίστα με μοναδικά και πανάκριβα ιστορικά αυτοκίνητα.

Τα εισιτήρια για το Goodwood Revival 2013 είχαν εξαντληθεί αρκετές μέρες πριν την εκδήλωση. Οι χιλιάδες θεατές που αψήφησαν τη βροχή και βρέθηκαν στην πίστα του Goodwood είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Jaguar E-type και D-type, Ferrari 250 GTO, Ford GT40, Chevrolet Corvette και πολλά άλλα ιστορικά αγωνιστικά, όχι σε βόλτες επίδειξης αλλά σε πραγματικούς αγώνες, με αληθινές μάχες για τις πρώτες θέσεις.

Από την Παρασκευή ως την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν στην πίστα των 3,9 km 14 (!) αγώνες διαφορετικών κατηγοριών, με διάρκεια από 12 έως 17 γύρους. Πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων που συμμετείχαν κάθισαν σύγχρονοι αλλά και παλαιότεροι οδηγοί-θρύλοι: από τον Jean Alesi μέχρι τον Derek Bell και από τον Tiff Needell μέχρι τον Stirling Moss. Η βροχή που έπεφτε συχνά-πυκνά έκανε τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα.

Ως πιο αντιπροσωπευτικό επιλέξαμε το παρακάτω in-car video, όπου ο Kenny Brock προσπαθεί να τιθασεύσει υπό βροχή το Ford GT40 του Le Mans που μοιράστηκε με τον Adrian Newey, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

[Πηγή: Autocar / Φωτογραφίες: Goodwood]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube