Ευκαιρία: «Χτυπήστε» την BMW 507 του τέως βασιλιά!

Ευκαιρία: «Χτυπήστε» την BMW 507 του τέως βασιλιά!

Μοντέλο του 1959, βγαίνει στο σφυρί στο Μονακό, αλλά το ότι ανήκε στον Κωνσταντίνο ανεβάζει λιγάκι την αρχική τιμή…

Η BMW 507 είναι ένα σπάνιο κι εμβληματικό αυτοκίνητο, αφού θεωρείται ότι ανέβασε την εικόνα της βαυαρικής φίρμας. Γι’ αυτό και πιάνει πολύ ψηλές τιμές σε δημοπρασίες.

Η συγκεκριμένη όμως θα πουληθεί ακόμη πιο ακριβά, διότι ανήκε στον τέως βασιλιά της Ελλάδας – τον «τελευταίο βασιλιά και νονό του πρίγκιπα William», όπως αναφέρει ο οίκος Bonhams που θα τη δημοπρατήσει.

Η δημοπρασία θα γίνει στη Villa la Vigie του Μονακό, στις 11 Μαϊου. Όμως μη βιαστείτε να σπάσετε ομόλογα και προθεσμιακές, αφού η τιμή πώλησης προβλέπεται, όχι απλώς αλμυρή, αλλά λύσσα. Ο Bonhams την υπολογίζει κάπου ανάμεσα στα 2,1 και τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Τι το τόσο σπουδαίο έχει αυτό το αυτοκίνητο;

Πρώτον, είναι πανέμορφο. Ο εισαγωγέας της BMW στις ΗΠΑ, Max Hoffman, που είχε πείσει την εταιρεία το 1954 να φτιάξει μια «πιο προσιτή Mercedes 300SL», απέρριψε κάμποσες σχεδιαστικές προτάσεις πριν καταλήξει σε αυτήν του κόμη Albrecht von Goertz, που είναι κατά γενική ομολογία υπέροχη.

Όμως, το σπορ διθέσιο με τον 3.2 V8 των 150 ίππων βγήκε πολύ ακριβό και δεν είχε εμπορική επιτυχία. Κατασκευάστηκαν μόλις 252 BMW 507, την περίοδο από το 1956 έως το 1959 – ενώ η 300SL πούλησε 3.257 κομμάτια.

Όμως η υψηλή τιμή και η σπανιότητα έκαναν την 507 πολύ δημοφιλή στους VIPs της εποχής. Πέρα από τον Κωνσταντίνο, την αγόρασαν επίσης οι Elvis Presley, Fred Astaire, Ursula Andress, Hans Stuck και John Surtees, μεταξύ άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι έγινε η BMW 507 του Elvis Presley! [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BMW 507 του John Surtees στο σφυρί [25 φωτ.]

Αυτό όμως που ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αξία της συγκεκριμένης 507 –τουλάχιστον για τους συλλέκτες– είναι αυτό το χρωμέ “GR” εποχής στο πίσω μέρος, που δείχνει έμμεσα τη βασιλική της προέλευση.

Ο οίκος Bonhams –που βέβαια φαντάζεστε το ποιον των πελατών του– λέει σχετικά: «Η BMW 507 συνδυάζει τέλεια την εκπληκτική κομψότητα με τις σπορ επιδόσεις. Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επέλεξε ένα τέτοιο σπορ αυτοκίνητο, αφού είναι ένας πολύ ικανός αθλητής. Υπηρέτησε και στα τρία όπλα της Ελλάδος και κέρδισε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοπλοϊα – το πρώτο ελληνικό χρυσό μετάλλιο από το 1912».

Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να ξηλωθείτε…

[Πηγή: Bonhams]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube