Έσκαβε τον κήπο και βρήκε μια… Daimler!

Έσκαβε τον κήπο και βρήκε μια… Daimler!

Όταν το φτυάρι σου χτυπήσει κάτι σκληρό, δεν φαντάζεσαι ποτέ ότι πρόκειται για ένα κλασικό αυτοκίνητο.

Αγγλίδα βρήκε θαμμένη στον κήπο της, στο νησί Guernsey, μια παλιά Daimler της δεκαετίας του 1940.

Η Tracy Ward είχε αγοράσει πρόσφατα το σπίτι στη Rue du Felconte και μόλις έφτιαξε ο καιρός αποφάσισε να σουλουπώσει τον βραχόκηπο στην αυλή και να βγάλει τα άγρια χόρτα. Ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα της και σκάβοντας είχαν μια μεγάλη έκπληξη.

Τα φτυάρια τους χτύπησαν κάτι σκληρό, που αρχικά νόμιζαν ότι ήταν τα απομεινάρια κάποιου τρακτέρ, αφού το κτήμα ήταν παλιότερα μέρος χωραφιού. Όμως σκάβοντας πιο βαθιά βρήκαν ένα σκουριασμένο πλαίσιο, σαπισμένα δερμάτινα καθίσματα, στραβωμένα πλαίσια παραθύρων και σπασμένα κρύσταλλα. Όλα αυτά έδειχναν πως είχαν μπροστά τους τα απομεινάρια ενός αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ο κινητήρας, το κιβώτιο και ο εμπρός προφυλακτήρας με την πινακίδα κυκλοφορίας που είχε τα διακριτικά GUK 880. Η Tracy δήλωσε «έκπληκτη» για το αυτοκίνητο στον κήπο της, ενώ ο πατέρας της πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλά περισσότερα από κάτω».

Η έρευνα που διεξήγαγαν αυτοκινητόφιλοι της περιοχής με βάση τα εξαρτήματα, την πινακίδα και μια πλακέτα του κατασκευαστή, δείχνει ότι μάλλον πρόκειται για μια Daimler DB18 Consort του 1949.

Ο πρόεδρος της τοπικής λέσχης κλασικών αυτοκινήτων πιθανολογεί ότι κάποιος παλιότερος ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε αρχίσει να αποκαθιστά το αυτοκίνητο, αλλά για κάποιο λόγο παραιτήθηκε και το έθαψε κάτω από το βραχόκηπο για να μη φαίνεται. Παλιά, όταν δεν υπήρχαν κέντρα ανακύκλωσης, οι άνθρωποι συνήθιζαν να θάβουν ό,τι δεν μπορούσε να καεί: είδη υγιεινής, μηχανήματα κλπ, που έχουν βρεθεί κάτω από βραχόκηπους σε πολλές περιπτώσεις τις περασμένες δεκαετίες.

Η Ward τώρα έχει βάλει αγγελία για να βρει τον ιδιοκτήτη της Daimler, ώστε να την πάρει πριν τη δώσει σε μάντρα παλιών υλικών.

[Πηγή: Guernsey Press, BBC μέσω Auto Classics]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube